EMEKTAR ARAKYAKIT BAYİLERİ

Batman’da 1970 ila 1990 yılları arasında akaryakıt bayiliği yapan saygın iş insanları arasında merhum Abdurrahman Oran ile Aydın Sarı idi. 1985 Yılında dönemin Petrolofisi Bölge Müdürü Ahmet Alper’in, şimdilerde Belediye İkmal Müdürlüğü binasına dönüştürülen eski binası önünde çekilen hatıra karede yer alan bazı simalar aramızda değil. Dönemin Petrolofisi Genel Müdürü Mehmet Gültekin, Alper’in yanında dururken, geçen hafta kaybettiğimiz iş insanı Aydın Sarı ile merhum Abdurrahman Oran’ın da aralarında bulunduğu bölgedeki bazı akaryakıt bayileri objektife böyle yansımıştı. 22 yıl süreyle Petrolofisi Bölge Müdürlüğünü görevini yapan Alper’in, etkinliklerine bayiler büyük ilgi gösterirdi.

TPAO’DAN KORELİ BEHÇET USTA GEÇTİ

Kore gazisi merhum Behçet Salim, bir zamanlar TPAO Sondaj Müdürlüğü’ne bağlı teknik operasyon ekibinin başarılı operatörlerindendi. Kore’deki savaşa katıldığı için kendisine ‘Koreli Behçet Usta’ lakabı verilen Behçet Salim, 1984 yılında kendi isteğiyle TPAO’dan emekli olmuştu. Emekli olduktan sonra gittiği Suudi Arabistan’da geçirdiği trafik kazasında yaşama veda eden Koreli’nin, 1982 yılında TPAO’da Teknik Operasyon ekibiyle çektiği hatıra karede yer alan eski petrol emekçilerinden iz bırakanlar; “Tayfun Atalay, Hamit Alan, Saruhan Çiftçi, İsmail Kutlu, Enver Ceylan, Şinasi Adıgüzel, Zeki Yılmaz, ve Faysal Can.”

İLK BRİKET İMALATÇISI

Batman’da ilk briket imalatçısı iş insanı Zeki Doğruyol’du. 1995 ila 1984 Yılları arasında inşaat sektörünün briket ve inşaat malzemelerini karşılayan Zeki Doğruyol, şimdilerde İzmir’de yaşıyor. Batman’ın kabuğuna sığmadığı dönemlerde kentten ayrılan bir sima da Doğruyol ailesi oldu. Yer yüzünün en güzel düğünlerinden biri de açık havada yapılan törenlerdi. Bazı aileler düğün törenlerini evlerinin bahçelerinde yaparlardı. İşte 1976 yılında Yeni Mahalle’de yapılan düğüne katılan Batman’ın eski simalarından ikisi aramızda değil. Sabri ve Zeki Doğruyol kardeşlerin yanında oturan TPAO’nun ilk ambar memuru merhum Aziz sayın, TPAO eski sondaj Ustabaşı’larından Zeki Akdoğan’dan geride bu hatıra kare kaldı.

PETROLOFİSİ’NDEN BİR BAŞKAN GEÇTİ

Yıl 1984. Dönemin Batman Petrolofisi Bölge Müdürü Ahmet Alper idi. Yıllar öncesinde Petrolofisi Bölge Müdürlüğü’nde görev yapanlar arasında Hazbi Hamidi de vardı. 1998 Yılında Petrolofisi’nden emekli olduktan sonra Kayapınar Belediye Başkanlığı’na aday olan Hazbi Hamidi, 1999 yılında Gercüş’ün Kayapınar Belediye Başkanlığı’na seçilmişti. İşte 80’li yıllarda dönemin Bölge Müdürü Alper ile Hamidi’nin, Petrolofisi’nde çalıştıkları günlerin anısını perçinleyen bir hatıra fotoğraf.

Editör: TE Bilişim