GÜREŞ TAKIMI BULGARİSTAN ŞAMPİYONUYDU

1975 Yılında Bulgaristan’ın Haskova şehrinde yapılan Avrupa Şampiyonasına takım halinde katılan Petrolspor güreş ekibi tarih yazdırmıştı. Antrenör Mehmet Esenceli yönetiminde Ali Rıza Alan ve Mehmet Emin Şimşek gibi başarılı güreşçilerle altın madalyalarla yurda dönen güreşçileri ilk kutlayan TPAO Genel Müdürü Raşit Ceylan’dı. Ankara’da Milli Güreşçileri ağırlayan dönemin TPAO Genel Müdürü Ceylan, şampiyonlara özel ödül vermişti. TPAO eski Genel Müdürü Ceylan ile eski güreşçilerin 1976 yılındaki şampiyonluk fotoğrafı.

1975’TE VOLEYBOL TURNUVASI…

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde 70’li yıllarda Voleybol turnuvalarına katılan petrolcüler, kıyasıya yarışırdı. Melih Genca Kapalı Spor salonundaki voleybol turnuvaları ise kıran kırana geçiyordu. Yıl 1975. Jeoloji Müdürlüğü Voleybol takımı uyumlu ekibiyle diğer ekipleri yeniyordu. İşte o yıl turnuvanın şampiyonu olan ekipte forma giyenler; ‘(Ayaktakiler) Özer Balkaş, Samim Tatlı, Mustafa Şeker. (Oturanlar); Çarşı Mahallesi eski muhtarı merhum Şehmus Tunç’un büyük oğlu Abdurrahman Tunç, Mesut Büyükbay ve Erdener Doğruer.’

FUTBOL TUTKUNU YÖNETİCİLERDİ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski yöneticileri futbol tutkunuydu.  Amatör olduğu dönemlerde bile dönemin petrolcüleri, Kırmızı-Beyazlı ekibe destek verirdi. Yıl 1983. Yer, BOTAŞ eski sahası. TPAO’nun eski yöneticileri, halı sahanın olmadığı dönemlerde toprak sahadaki dostluk maçları da çekişmeli ve zevkli geçerdi.  İşte eski petrolcü yöneticilerin müsabaka öncesi çektikleri hatıra karede yer alanlar; Selami Yücel, A. Rıza Tanrıverdi, Raman Öztürk, Ata Gündüz, Hicabi Sezer, Selçuk Gürpınar, Murat Altıparmak, Salih Eren ve Saadettin Sözdinler. (Oturanlar); Oğuz Tunca, Kamil Şahin, Burhan Tüzün, Adnan Çetin, Mustafa Dönmez, Mehmet Özbek, Soner Çoğay, Orhan Tosun ve Şahin Göndiken.

1986’DA TPAO’DA YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI

Tarih 10 Aralık 1986. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü girişinde 32’nci yıldönümü için dönemin ünite müdürleri, Bölge Müdürü merhum Mehmet Yamaç ile törene katılmışlardı. İşte o kutlamada yer alan TPAO’nun eski yöneticileri; Sadi Özbeden, Erdal Eren, Selami Yücel, Sami Arıkan, Necdet Çakanışık, Aydın Aydın, Musa Yıldız, Mehmet Ergüder, Selçuk Gürpınar, Abdurrahman Yaşar, Mehmet Yamaç, Talat Atalay, Dr. Cengizhan Özer, Nurettin Hoşanlı, Fikret Yöndem, Şeref Ekinci, Şehmuz Öney ve Ahmet Bayazıt. Bu kadro 1980’li yıllarda TPAO’nun en iyi ekibiydi.

Editör: TE Bilişim