KÜÇÜK DEV ADAM BÖYLE VEDA ETMİŞTİ
1987 Yılında Türkiye’de faaliyet gösteren bütün petrol şirketlerinden aldığı destekle TED Koleji’ni Batman’da kuran ve ‘Küçük Dev Adam’ lakabıyla bilinen yılların Bölge Müdürü merhum Mehmet Yamaç, 1990 yılında petrol şehrine veda etmişti. Yamaç büyük emeklerle açtığı o eğitim yuvasına veda ziyareti düzenlerken, eski Jeoloji binası olarak bilinen TED eski binasının önünde uzun kuyruk oluşturan öğrencileri gören Yamaç, duygu dolu anlar yaşamıştı. TED eski Müdürü Aydın Gürsoy, Talat Atalay, Veysi Kaplanoğlu, Kahraman Peker, Ziraatçı Emral ve merhum Şeref Ekinci’nin eşlik ettiği Yamaç’ta, TED Koleji sevgisi bir başkaydı. O karede yer alan Yamaç, Gürsoy ve Ekinci aramızdan ayrılırken, o veda töreninde geride ise bu kare kaldı.

İNGİLTERELİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ
Peter Scholey, bir zamanlar hem TPAO hem de Batman’da tanınan eğitimciydi. Türkiye’de uzun yıllar İngilizce öğretmenliğini yapan İngiliz Scholey, daha sonra TED Batman Koleji bünyesinde de çalıştı. Fikret Yöndem’in, Bölge Müdürlüğü görevini yaptığı yıllarda da hem TPAO İdari personel hem de TED Koleji’nde görev yapan Peter Scholey, petrol şehrinde mutluydu. Bazen şehrin en ücra yerindeki bir kahvede, bazen de Batman’ın köylerinde görülürdü. Kendine has çok yavaş Türkçesi ile İngilizce’yi çevresi anlasın diye tane tane konuşurdu. TPAO Batman eski Bölge Müdürü Fikret Yöndem’in başarılı idarecilere verdiği takdirname töreninde Peter Scholey ile birlikte Ruşen Eryılmaz, Ertan Engin ve Musa Yıldız objektiflere böyle yansımıştı.

BİR ZAMANLAR İZ BIRAKANLAR
Yıl, 1995. Dönemin TPAO Batman Bölge Müdürü Erdal Ahıska, TPAO’nun kuruluş yıldönümünde eski ünite müdürleriyle birlikte bu hatıra kareyi çekmişti. İşte Ahıska ve ekibi: “Ali Tirek, Ekrem Özcan, Erdal Ahıska, Şahin Göndiken, İlhami Sarıaltın, Selami Yücel, Mustafa Çangır, Nahit Aydın, Soner Çoğay, Mustafa Kart, Sefa Akkaş, Erdal Coşkun, Vahap Akbaş, Muzaffer Demir, Fatih Turan, Ali Yalaz, Metin Yüce, Feridun Yeni ve Hidayet Eren.”

ESKİ PETROLCÜLER AYRILDI
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde yılları geçen eski petrolcülerin çoğu emekliye ayrıldı. Merhum Mehmet Yamaç’la çalışan o eski ünite müdürleri de son yıllarda TPAO’dan emekli oldu. İşte Kristal Park’ta bir yıldönümünde bir araya gelen eski petrolcülerden bir kare: “Masum Arıkan, A.Hakim Türe, Nahit Aydın, İlhami Sarıaltın, Gökalp Çelik ve Nihat Zannuboğlu.”

Editör: TE Bilişim