1990’LI YILLARIN GÜVENLİKÇİLERİ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, 1990 öncesinde özel güvenlik eleman sayısını arttırmıştı. Hem TPAO’nun petrol sahalarında hem de TPAO’nun tesislerinde özel güvenlik eleman sayısı dikkat çekiciydi.  Bölge Müdürlüğü giriş kapısında geçmişte yaşanan gerilimi, TPAO’nun yerel personeli önlüyordu. Bir zamanlar merhum Davut Okan’ın amirlik yaptığı TPAO özel güvenlik elemanlarının, 1990’larda çektiği hatıra karede yer alanlar: “Ömer Doğan, Abdullah Öncü, güvenlik amiri merhum Davut Okan, İsmail Cayrat ve Bekir bey. (Oturanlar): Satılmış Özkan, Çetin Özdemir ve Kerem Çoban.” Elinde telsiz olan eski güvenlik amiri Okan, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti.

RAMAN’DAKİ ESKİ GÜVENLİKÇİLER

TPAO’daki özel güvenlik elemanları, ‘kara altın’ın ilk çıktığı ilk dağ olan Raman’daki petrol sahalarının güvenliğini de üstlenmişti. 1998 Yılında Raman Dağı’nda eski özel güvenlik elemanlarından Rıza Ünsal ve Kemal Uysal, 1999 yılında geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybetmişlerdi. 22 Yıl önce Raman Dağı’nda çekilen hatıra karede yer alan diğer özel güvenlik elemanları Mümtaz Çelik, Selahattin Yeşilbayrak, Haydar Erdoğan, Ömer Düzgün, Bülent Yürür ve Osman Demirkoparan, objektiflere böyle poz vermişti.

BEYAZ SARAY EMEKÇİLERİ

Bir zamanlar Batman’da petrol işçilerin dinlenme mekanı TPAO’nun eski sembollerinden Beyaz Saray binası idi. 2000’li Yıllara kadar hizmet veren TPAO Beyaz Saray binasında eski güvenlik amirlerinden Necati Adıyaman da görev yapmıştı. Dört katlı Beyaz Saray binası, TPAO’nun 60’lı yılların başında Site Mahallesi’ne kazandırdığı ilk çok katlı bina konumdaydı.

RESİM SEÇMEKTE ZORLANIYORLARDI

TPAO’nun gelenekselleştirdiği ‘Batman Ortaöğretim Okullar arası Resim Yarışması’na geçmişte sayısız eserler gönderilirdi. Tarih; 03.12.1992. Jüri’de yer alan Ertan Engin, Nurten Özler, İmran Erşen, ressam merhum Şehmus Durak ve Günsel Kaplan, öğrencilerin yarışmaya gönderdikleri bir birinden güzel resimleri seçmekte zorlanmışlardı. Jüri üyelerinden Nurten Özler, yarışmada birinciyi seçmekte çok zorlandıklarını şöyle itiraf ediyor: “Yarışmaya çok güzel resimler gelmişti. Hangisinin birinci olacağı çok tartışıldı. Sonradan dereceye girenleri gizli oyla belirledik.”

Editör: TE Bilişim