TPAO STADINDA 19 MAYIS BAYRAMI
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün emektar sahanın dili olsa da kaç resmi bayram törenleri ile futbol müsabakalarına ev sahipliğini yaptığını anlatabilse. Yıl 1969. Yer, TPAO Stadı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı etkinliklerini izlemek isteyen kalabalık kitle, stadın dört bir yanını doldurmuş. Melih Genca kapalı spor salonu önü ana-baba günü. Dönemin ilçe yöneticilerinin tam kadro katıldıkları bayram kutlamasından tarihi bir kare. Dönemin Batman Kaymakamı ve daha sonra Mardin Valisi olan Necmettin Utku, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı merhum Mustafa Ramanlı, Site-Petrol Ortaokulu Müdürü Mehmet Yıldız, Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sami Üstüntürk, Batman Lisesi Müdürü Gülpaşa Sezer ve Site-Atatürk İlkokulu Müdürü M. Ali Buğday, halkın bayramını kutladıklarında objektiflere böyle yansımış.

YILDIZ ÇİFTİ, BAŞARILI EĞİTİMCİLERDİ
13 Yıl süreyle TPAO Batman Bölge Müdürlüğü tesisleri içindeki Site-Petrol Ortaokulu’nda hizmet veren Mehmet Yıldız, müdürlük görevinde başarılı çalışmalarla adından söz ettirmişti. O dönemler Batman’ın tek ortaokulu olan Petrol Ortaokulu’nda Türkçe öğretmeni olan Mehmet Yıldız’ın eşi Aysel hoca da yüzlerce başarılı öğrencinin yetişmesinde etkin rol oynamıştı. Yıldız çifti, Batman’ın yıllar öncesinin emektar eğitimcilerindendi.

32 YIL SÜREYLE AVUKATLIK YAPTI
Tam 42 yıl önce Batman’dan Ankara’ya ‘müfettiş’ olarak atanan Mehmet Yıldız, eğitimcilik ile hukuku bir arada götürdü. Eğitimciliğin yanı sıra 32 yıl süreyle avukatlık da yapan Mehmet Yıldız, bu iki görevden emekli oldu. Antalya Büyükşehir eski Belediye Başkanı Menderes Türel’in de kayınpederi olan Yıldız, İzmir’de yaşamını sürdürüyor.

TPAO’DA UNTULMAYAN SİMALAR
Bir zamanlar TPAO bünyesindeki ‘İnşaat Grubu’ndaki simalara ‘gizli kahramanlar’ ismi verilmişti. TPAO bünyesinde önce İnşaat Müdürlüğü, daha sonra ‘Proje ve inşaat grubu’ olarak faaliyet gösteren bu ünitenin parlak olduğu yıllar Batman Rafinerisi’nin TPAO’ya bağlı olduğu dönemdi. 1972 Yılında Rafineri grubu ile birleştirilen İnşaat grubunda yer alan eski petrolcülerden bazı simalar; “Ahmet Beyazıt, Beşir Bilgiç, Refah Bozkurt ve Hüseyin Akyüz.”

BATMAN LİSESİ’NİN UNUTULMAZ İSİMLERİ
Bir dönemler üniversitelerin Edebiyat Fakültelerine taş çıkaran eğitim kurumu Batman Lisesi’ydi. O liseden kimler geçmedi ki. 1975 Mezunları arasında Tüpraş’a yıllarını veren Bahri Tunç, Vehbi Canpolat, Mehmet Yasak ile birlikte sıkı dost olan Ömer Beğenmez de efsane liseden geçenler arasındaydı. Aslen Bismilli olan Ömer Beğenmez, o yıllarda Bismil’de lise olmadığı için Batman Lisesi’nde okumuştu. Başarılı ve sevilen isimler arasında olan Beğenmez daha sonra Batı illerine göç etmişti. Beğenmez, yıllar önce polis memuru olarak Emniyet teşkilatından emekli olmuştu. İşte nostaljik bir kare daha.

Editör: TE Bilişim