BATMAN LİSESİ’NDE BİR DÖNEM
Bir zamanlar, petrol kentinin iki lisesinden biri olan Batman Lisesi, gözde eğitim yuvasıydı. Batman’da birçok gencin hayali o liseyi tamamlamaktı. Dönemin kaliteli eğitimcilerinin, eğitim verdiği Batman Lisesi’nde, o zamanlar üniversitenin yolunu tutan çok sayıda öğrenci olmuştu. Yıl 1982. Üniversite Seçme Sınavına katılmak için Ege’nin incisi İzmir’e giden Batman Lisesi mezunlarından Bahadır Ertaş, Süleyman Arif ve Sait Gür, İzmir-Basmane meydanında eski fuar alanı önünde sınav hatırası için objektiflere böyle yansımış.

BATMAN LİSESİ BÜNYESİNDE ORTAOKUL
Resmi kayıtlara göre, 1968-69 eğitim-öğretim yılında açılan Batman Lisesi, kısa bir süre sonra bünyesinde ‘Ortaokul’ bölümünü de açmıştı. TPAO’daki Site Ortaokulu’na çok sayıda talep olunca, Batman Lisesi bünyesindeki ortaokul da kapılarını yüzlerce öğrenciye açmıştı. 1975 Yılında Batman’ın tanınan simalarından Abdullah Direkçi ile Süleyman Arif, lisenin ön cephesinde yer alan Ortaokul binası önünde çektikleri siyah-beyaz kare.

LİSELİ ÖĞRENCİLER, OKULU MESKEN EDİNMİŞTİ

Batman Lisesi bahçesi, bir zamanlar öğrencilerin oyun alanı gibiydi. Futbol, Voleybol ve diğer branşlarda oynamak isteyenler, ders bitiminde gün boyu lise bahçesinde zamanlarını geçirirdi. Yıl 1977. Dönemin Batman Lisesi mezunlarından bazı simalar; Kenan Gök, Tekin Bahçıvan, Fethullah Ekmen, Selami Gök ve Süleyman Arif.

LİSELİLER, İYİ ÇİĞKÖFTE YAPARDI
Burası Batman Lisesi karşısında eski betonarme bir ev. 70’li Yıllarda lisede aynı sınıfta okuyan öğrenciler, hafta sonu piknik amaçlı yaptıkları ‘çiğköfte’ günlerinde yayık ayranının da tadı bir başka olurdu. Yavuz Özkılıç, ‘Tosun’ lakaplı merhum Sabahattin Çoban, Batman Trabzonsporlular Derneği Başkanı Nedim Malkoç, Selami Özkılıç ve Süleyman Arif, yoğurdukları kaliteli çiğ köfteyi tadarken, objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim