Barış Arslan

*Batman Belediyesi’nin ikinci binası şimdi ki 2000 iş merkezi yerindeydi. 1984 Yılında dönemin Belediye Başkanı Ataullah Hamidi, güçlü bir kadro kurmuştu. Eski binanın hemen giriş katında Zabıta Müdürlüğü vardı. Ali Ulutaş’ın, Zabıta  Müdürlüğünü yaptığı dönemde Belediye Başkan Yardımcılarından biri de Abdurrahman Uçak’tı. 80’li yılların ortalarında Belediye ünite müdürleri, 16 Mayıs şehir stadında kurumlar arası turnuvalara katılırdı. İşte 1980 ve 90’lı Yılların Batman’ından bir kesit kare daha…

BELEDİYE’DE ESKİ YÖNETİCİLER

Yıl 1984. Belediye Başkanlığı’nı Refah Partisi’nden kazanan Batman’ın eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Ataullah Hamidi, yerel yönetimin başına geçtiğinde güçlü bir kadro kurmuştu. Belediye’de yılların tecrübeli Yazı İşleri Müdürü merhum Nurettin Sapan vardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde de uzun yıllar görev yapan Abdurrahman Uçak Fen İşlerinden sorumlu Başkan yardımcısıydı. Kemal Yılmaz da 1984 yılında Başkan Hamidi’nin Özel Kalem Müdür idi. İki katlı Belediye binasının hemen girişi Zabıta Müdürlüğü idi. İşte o yıllarda Zabıta ekiplerinin hizmetindeki jeep ve eski yerel yönetimin emektarlarından üç isim bir arada.

16 MAYIS STADINDA ESKİ SİMALAR

Bu kare 1986 yılında şimdilerde ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülen eski 16 Mayıs şehir stadında çekildi. Saha zemininin toprak olduğu ve kapalı tribünün olmadığı, Şafak ile çevresinin de çöl manzaralarını andıran Batman’da, yerel yönetimde çalışan emektarlar, kurumlar arası futbol turnuvasına da renk katardı. Ramazan Kurt, Ömer Ayrılmak, merhum Mehmet Turgut, Selahattin, Suat Akın, eski Zabıta Müdürü Hasan Şanlı, Sabri Tekin, Suat Turan, kaleci Ali, Ahmet, Yusuf, Volkan, Erol ve Yazı İşleri Müdürü merhum Nurettin Sapan’ın da aralarında bulunduğu eski emektarlarından geride kalan eski stadyumdan bir hatıra kare.

ESKİ BAŞKAN HAMİDİ’NİN KADROSU

Batman Belediyesi, 1984 yılında dönemin Belediye Başkanı Ataullah Hamidi döneminde konularında uzman yöneticilerle çalıştı. Eski Belediye binası girişinde dönemin yöneticileri, bu hatıra kareyi çekmişti. Hüsamettin Beyaz, Bedrettin Ramanlı, elinde telsiz olan Sıtkı Erbatur, Salih Yıldız, Kemal Yılmaz, Abdulkadir Tatar, Ali Ulutaş, İskan Yel, merhum Yahya Eren, Yazı İşleri Müdürü merhum Nurettin Sapan ve Ömer Ayrılmak’ın poz verdiği bu karenin üzerinden tam 36 yıl geçti.

1992’DE BELEDİYE AÇILIŞINDA ÇELENKLER

Yıl 1992. Batman Belediyesi eski hizmet binasından ayrıldı.  Yerel yönetim o gün bugün Cumhuriyet caddesi ile Atatürk Bulvarının kesiştiği kavşaktaki modern ‘Belediye Sarayı’ndaydı. Dönemin Belediye Başkanı Ataullah Hamidi’nin büyük bir emekle kente kazandırdığı binanın açılışını dönemin Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal yapmıştı. Açılışa çelenk gönderen eski simaların gönderdikleri onlarca çelenk objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim