Barış Arslan

*Batman’ın efsane Belediye Başkanı merhum Mustafa Ramanlı, Esentepe’de su deposu, yüzme havuzu ve dinlenme tesislerini yıllar önce yapmıştı. Dönemin Batman Kaymakamı ve Elazığ Valiliğinden emekli olan Doğan Ünlüsoy ile Esentepe’deki su deposunun açılış törenine Belediye’nin eski ünite yöneticileri de katılmıştı.

*1988 Yılında Belediye toplu nikah töreni düzenlemişti. Dönemin Batman Kaymakamı ve OHAL eski Valisi merhum Aydın Arslan ile Belediye Yazı İşleri Müdürü merhum Nurettin Sapan da o törendeydi. Eski Belediye binası bahçesinde dönemin ünite müdürleri hatıra kare çekmişti. İşte eski Batman’dan bir kesit fotoğraf daha…

ESENTEPE’DE RAMANLI VE ÜNLÜSOY

Yıl, 1976. Dönemin Batman Kaymakamı Doğan Ünlüsoy idi. Petrol kentinin efsane Belediye Başkanı merhum Mustafa Ramanlı, Esentepe’de su pompalarını bol suya kavuşturmuştu. Esentepe’deki törende Kaymakam Ünlüsoy’un yanı sıra dönemin Belediye Yazı İşleri Müdürü merhum Nurettin Sapan, Nazif Akar ve diğer ünite müdürlerinin de katıldığı törende kurban kesilirken, merhum Ramanlı, daha sonra Elazığ Valisi olan Ünlüsoy ile Esentepe’de bu hatıra fotoğrafı çekmişti.  

BELEDİYE’DE İLK TOPLU NİKAH TÖRENİ

Batman’da iz bırakan Kaymakamlardan biri de eski OHAL Valisi merhum Aydın Arslan’dı. Ataullah Hamidi’nin Belediye Başkanlığının ilk döneminde şimdi ki 2000 iş merkezi binası yerindeki 2 katlı binada düzenlenen toplu nikah törenine büyük katılım olmuştu. Belediye Başkanı Hamidi’nin adına Yazı İşleri Müdürü merhum Nurettin Sapan nikah kıyarken, şahitlikleri de Batman eski Kaymakamı merhum Aydın Arslan, Belediye eski ünite müdürlerinden Nazif Akar, SSK Hastanesi eski doktorlarından merhum İzzettin Sütçü ve şimdi ki Belediye Evlendirme Müdürü Nuri Turgut yapmıştı. 1988 Yılındaki Belediye’deki nikah töreni o zamanlar kentte günün konusu olmuştu.

 80’Lİ YILLARDA BELEDİYE ÜNİTE MÜDÜRLERİ

Yıl 1987. Batman Belediyesi’nin eski hizmet binası şimdi ki 2000 iş merkezinin yerindeydi. 2 Katlı bina eski Kaymakamlık ve Valilik konağına komşuydu. Belediye o binada 1992 yılına kadar hizmet verdi. Ataullah Hamidi’nin Başkanlığının ilk döneminde Belediye Başkan Yardımcılığını Batman’ın ilk Bayındırlık ve İskan Müdürü Abdulkadir Tatar üstlenmişti. İşte 1986 Yılında Batman Belediyesi’nin eski ünite müdürleri: “Zabıta Müdürü Ali Ulutaş, Bedrettin Ramanlı, Yazı İşleri Müdürü merhum Nurettin Sapan, Hüsamettin Beyaz, merhum Yahya Eren, Abdulkadir Tatar, Özel kalem Müdürü Kemal Yılmaz, Muhasebe Müdürü İskan Yel, Fen İşleri Müdürü Sıtkı Erbatur ve Salih Yıldız.”

ESKİ STADIN ŞEREF TRİBÜNÜ

Burası eski 16 Mayıs şehir stadyumu. Şimdilerde Millet Bahçesi’ne dönüştürülen eski stadyumda müsabakaların henüz yeni oynandığı yıllardı. Yıl, 1987-88 Futbol sezonu. Belediyespor kurduğu güçlü ekiple zirveyi zorluyordu. Takımın başına getirilen tecrübeli Teknik Direktör Halil Güngördü, bir sezon sonra Turuncu-Mavili ekibi şampiyonluğa taşımıştı. Kapalı tribünün olmadığı ve protokol üyeleri ile taraftarların arasında sadece yarı beton-korkuluk olduğu dönemde tribün dolup taşardı. Belediyespor Asbaşkanı Kadir Tatar, Belediye Yazı İşleri Müdürü merhum Nurettin Sapan, TÜPRAŞ emeklisi Burhan Fidanlık ve eski SSK Başhekim vekili merhum Dr. İzzettin Sütçü’nün de aralarında bulunduğu protokol mensupları basın tribünün önünde Belediye maçlarını böyle izlerdi. Kısıtlı imkanların olduğu bir dönemde Batman’ın profesyonel temsilcileri büyük başarıya imza atmışlardı.

Editör: TE Bilişim