Barış Arslan

*Batman’ın, Siirt’e bağlı olduğu dönemlerde Siirt Milletvekili olan ve kısa bir dönem İmar ve İskan Bakanlığı yapan Nebil Oktay, Batmanlı eğitimcileri de dinlerdi. 1980 ile 1983 yılları arasında Batman Kaymakamlığı yapan Hayrullah Yıldız, başarılı köy muhtarlarını ödüllendirirdi. 1967’de eski ‘Devrim İlkokulu’ olarak bilinen şimdi ki Mehmet Akif İlköğretim Okulu’nda emektar eğitimciler iz bırakmıştı. Hürriyet İlkokulu’nun emektar Müdürü Mehmet Ertuğrul, bayramlarda eşlik ettiği bando takımı ilgi görürdü.

ESKİ BAKAN OKTAY, BATMANLI EĞİTİMCİLERLE

Üç dönem Siirt Milletvekilliği yapan Nebil Oktay, bir süre de İmar ve İskan Bakanlığı görevinde de bulunmuştu. Oktay, Siirt kadar o dönemlerde kabuğuna sığmayan Batman’ın sorunlarıyla da ilgilenirdi. Yıl 1971. Cumhuriyet caddesindeki eski Hükümet Konağı karşısındaki Öğretmenevi’nde Batmanlı eğitimcileri dinleyen eski Bakan Oktay’a, Batman’ın eski ilçe eğitim müdürlerinden Mehmet Ertuğrul da o dönem öğretmenlerin karşılaştığı bazı sorunları aktarmıştı. 1969, 1973 ve 1977 genel seçimlerinde 3 dönem Siirt Milletvekilliği yapan Oktay, 1995 yılında Ankara’da hayatını kaybetti.

BAŞARILI MUHTARLARI ÖDÜLLENDİRMİŞTİ

1980 ile 1983 yılları arasında Batman Kaymakamlığı yapan ve daha sonra başka bir il’e Valilik de yapan Hayrullah Yıldız, kent merkezi kadar köylerin sorunlarıyla da dertlenirdi. Dönemin ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ertuğrul’la birlikte muhtarlarla toplantı düzenleyen Yıldız, başarılı muhtarları da ödüllendirmişti. İşte Batman eski Kaymakamı Yıldız’ın köy muhtarlarını ödüllendirirken, objektiflere yansıyan kare.

53 YIL ÖNCE DEVRİM İLKOKULU ÖĞRETMENLERİ

Burası Batman’ın ilk eğitim yuvalarından eski Devrim İlkokulu. İluh deresine en yakın okul olarak bilinen ve şimdilerde ‘Mehmet Akif İlköğretim Okulu’ olarak hala yüzlerce öğrenciye eğitim veren okulda, 53 yıl önce görev yapan öğretmenlerin topluca çektirdikleri hatıra fotoğrafta dönemin eski okul müdürlerinden Mehmet Ertuğrul da yer alıyor.

HÜRRİYET İLKOKULU’NUN BANDO TAKIMI

Yıl 1973. Hürriyet Mahallesi’ndeki Hürriyet İlkokulu’nda da yüzlerce eğitimci görev yaptı, binlerce öğrenci eğitim gördü. Hürriyet İlkokulu’nun bando takımı bayramların yanı sıra etkinliklerde de dikkat çekerdi. Emekli eğitimci Mehmet Ertuğrul, bir dönemler Müdürlük yaptığı Hürriyet ilkokulundaki bando takımında bulunan öğrencileriyle bu hatıra fotoğrafı çekmişti. 

Editör: TE Bilişim