Barış Arslan

*Batman’ın Cumhuriyet ile Şirinevler mahallelerinin ortalarında kalan ilk sanayi sitesinden sonra ikinci site hava limanı yol güzergahında yapıldı. 90’li yılların başlarında yapılan Esentepe’nin arkasındaki sitenin etrafında tek bir yapı yoktu. Batman’ın eski Vali Yardımcılarından Mehmet Ceylan Tekirdağ ve Nevşehir Valiliklerinden sonra Mülkiye Başmüfettişliği görevine alınmıştı. Batman’daki o davul-zurna eşliğindeki maçlar artık geride kaldı. İşte iz bırakan birkaç kare…

2’NCİ SİTENİN ETRAFI ÇÖLDÜ

Burası şimdilerde çok kıymetlenen Batman Hava limanı yol güzergahındaki 2’nci sanayi sitesi. 1992 Yılında temeli atıldığında sitenin etrafında tek bir yapı yoktu. Şimdilerde Gültepe Mahallesi olarak bilinen o sitenin etrafında çok katlı apartmanlar var. 1993 Yılında sitenin kaba inşaatı tamamlandığında altyapı sorunları çözüm bekliyordu. İşte ikinci sitenin 27 yıl öncesinin hali.

CEYLAN DA VALİ OLMUŞTU

1995-98 Yılları arasında Batman Vali Yardımcılığını yapan Mehmet Ceylan, Batman’dan sonra Tekirdağ Valiliğine atanmıştı. Uzun süre Tekirdağ’da görev yapan Ceylan, en son görev yaptığı Nevşehir Valiliği’nden geçen yıl Mülkiye Başmüfettişliğine getirilmişti. İşte Kültür Mahallesi’ndeki eski Özel İdare binasında il koordinasyon kurulu toplantısını yöneten Batman’ın eski Vali Yardımcısı Ceylan ile yanındaki İl Planlama Müdürü merhum Şerif Yağdıran’dan geride kalan hatıra fotoğraf.

NEREDE O DAVUL-ZURNALI MAÇLAR

Burası 16 Mayıs şehir stadı. Şimdilerde Millet Bahçesi’ne dönüştürülen eski stadyumda maçlar bayram havasında geçerdi. Kapalı tribünde Mehmetçik’in de destek verdiği Batman Petrolspor’un, maçlarını 7’den 77’ye Batmanlı izlerdi. 1998 Yılında 2. Ligde Play-off’a kalan Kırmızı-beyazlıları yalnız bırakmayan taraftarlar objektiflerimize böyle yansımıştı.

İŞ SEZONU BÖYLE BAŞLARDI

Burası da şimdilerde Batman Park AVM’ye dönüşen eski Belediye Makine Park alanı. Dönemin Belediye Başkanı merhum Salih Gök, iş sezonuna Belediye Makine parkında start verirdi. Tören öncesinde boyacı çocuklar, protokol mensuplarının yerinde oturup objektiflerimize poz vermişti. Şimdi o çocuk ve gençler 30 yaşın üstünde.

Editör: TE Bilişim