Barış Arslan

*Batman Üniversitesi Profesörlerinden Şemsettin Dursun, 1972 yılından mezun olduğu Cengiz Topel’de 60 kişilik sınıflarda eğitim gördü. Batman Lisesi efsane Müdürü Gülpaşa Sezer, Batman’dan gittiği Ankara’da Hukuk eğitim aldı. Eğitim alanında da kazandığı bilgi, beceri ve deneyimlerini 13 kitapta topladı. İşte Batman’da bir zamanlar eğitimde adından söz ettiren örnek eğitimciler.

13 KİTAP ÇIKARAN EFSANE MÜDÜR

1965 ile 1975 Yılları arasında Batman Lisesi Müdürlüğü’nü başarıyla yapan Gülpaşa Sezer, yüzlerce Batmanlı öğrenciyi üniversiteyle buluşturmuştu. 1975 yılında başkentteki görevine başladıktan hukuk eğitimi alan Sezer, hukuk fakültesini bitirdi. Avukatlık stajı yaptı ve hukukta 16 yıl hizmet verdi. Eğitim alanında da kazandığı bilgi, beceri ve deneyimlerini kitaplar aracılığıyla gençlere aktaran Batman Lisesi’nin efsane Müdürü Sezer’in yazdığı kitaplar: “-İlkokul ikinci sınıflar için genel yetenek, -Üçüncü sınıflar için genel yetenek, -Dördüncü-Beşinci sınıflar için genel yetenek, -Ortaokul 1, 2 ve 3’üncü sınıflar için genel yetenek, -Sözel-1 Üniversite 1. Aşama hazırlık kitabı, -Sözel-2 Üniversite 2. Aşama Hazırlık kitabı, -Türkçe-Edebiyat Ders notları Üniversite sınavı için konu anlatımı,  Soru bankası Türkçe-Edebiyat deneme sınavları, -Sosyal Bilimler Üniversite için konu anlatımları, -ÖSS-ÖYS Tam hazırlık 10 ciltlik ansiklopedik eser, -Derinden sesler (Mani derlemeleri), -Bir dalda iki kiraz (Şiirler), -Damlalardan oluşan göl (Özgün maniler).

60 KİŞİLİK SINIFTA PROF. YETİŞTİ

Yıl 1972. Batman Cengiz Topel ilkokulunun eski binasının arka bahçesinde mezuniyet öncesi hatıra fotoğraf çeken öğrenciler arasında Batman Üniversitesi Profesörlerinden Şemsettin Dursun da yer alıyor. Sınıf öğretmeni İsmet Düvek’in yetiştirdiği öğrenciler arasında iş dünyası ve esnaflarından Osman Özcan, Beşir Akbaş, M. Emin Tekin ve Beşir Şen de bulunuyor. Yıllar öncesinde Cengiz Topel ilkokulunda kız öğrenci sayısının fazlalığı da dikkat çekiciydi.

TPAO STADINDA BİR BAYRAM

Yıl 1968. Yer, TPAO Stadyumu. Batman Cengiz Topel İlkokulu öğretmen kadrosu 23 Nisan Ulusal ve Çocuk Egemenlik Bayramında bir arada. İsmet Dövek’in de aralarında bulunduğu eski eğitimcilerden merhum Kazım Korkmaz, Nesrin Solmaz ve Selma Akçaba, 52 yıl önce şık kıyafetleriyle objektiflere böyle yansımış. Şimdilerde bu eğitimcilerin yarısı aramızda yok.

TEKEL’İN ESKİ HANGARLARI TEKSTİL’E DÖNÜŞTÜ

Batman Hava Limanı bitişiğinde uzun yıllar Tekel Başmüdürlük binası olan tesisler, son 10 yılda Tekstil kent’e dönüştü. Özelleştirilen Tekel hangarlarında şimdilerde yüzlerce genç tekstil firmalarında iş imkanı buluyor. Bir zamanlar Tekel işçilerinin de çalıştığı o mekanlar, tekstil atölyelerine dönüştü. İşte özelleştirilmeden önce Tekel hangarlarının eski hali.

Editör: TE Bilişim