Barış Arslan

*1972 ila 1988 Yılları arasında Batman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yapan Mehmet Ertuğrul ve iz bırakan Kaymakam merhum Aydın Arslan, dönemin yöneticileriyle kentin kenar mahallelerine kısıtlı imkanlarla eğitim yuvaları kazandırmıştı. Batman’ın, Siirt’e bağlı olduğu dönemlerde komşu İl’in Valisi Selami Teken ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Yıldız, petrol kentindeki etkinlikleri kaçırmazdı. İşte ilçe dönemine ait Batman’dan bir kesit kare.

HÜRRİYET MAHALLESİ’NE BATMAN İLKOKULU

Yıl 1987. Batman’ın kenar mahallesi Hürriyet Mahallesi’ne kazandırılan Batman İlkokulu binasının açılışına dönemin Siirt protokolü de tam kadro katılmıştı. Kentte daha önce birçok okul yapımını üstlenen merhum Hacı İsmail Yıldız, Batman İlkokulu binasını da yapmıştı. Eğitim yuvasının açılışına Kaymakam merhum Aydın Arslan, merhum Hacı İsmail Yıldız, eski Siirt Valisi Selami Teker, Batman eski Milletvekili merhum Aydın Baran, Siirt eski İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Yıldız, Siirt eski Belediye Başkanı merhum Mahmut Çalapkulu, Batman eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ertuğrul, Milli Eğitim eski Müdür Yardımcısı Süleyman Manap ve BATSO eski Başkanı merhum Mehmet Teymur, objektifimize böyle yansımıştı.

ERTUĞRUL’A TAKDİRNAME

İlçe döneminde uzun süreyle Milli Eğitim Müdürlüğünü Mehmet Ertuğrul yaptı. Yıl 1988. Dönemin yöneticileri, eğitim haftasında Batman İlkokulu’nda düzenlenen törene tam kadro katılmıştı. Dönemin Siirt İl Müdürü Abdurrahman Yıldız, Mehmet Ertuğrul’a çalışmalardan ötürü takdirname vermişti. İşte o törende belleklerde iz bırakan karedeki bazı simalar: “Mehmet Ertuğrul, Abdurrahman Yıldız, TPAO Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ergüder, Batman eski Müftüsü Cüneyt Kavşut, eski eczacı Sipahioğlu, Batso eski Başkanı merhum Mehmet Teymur, Batman eski Baro Başkanı avukat Zeki Ekmen, Batman eski Belediye Başkanı Ataullah Hamidi ve Batman eski Milletvekili Kutbettin Hamidi, merhum Mehmet Başaran.”

ESKİ STADYUMDA BAYRAM

Yıl 1986. Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine dönemin Batman Kaymakamı merhum Aydın Arslan, Hava Meydanı ve Garnizon Komutanı Albay Gültekin İnan, Belediye Başkanı Ataullah Hamidi ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ertuğrul, şimdilerde ‘Millet Bahçesi’ne dönüşen Batman eski 16 Mayıs şehir stadında törenlere katılmıştı. Bayram kutlamalarına katılanlar, tribünlerin yanı sıra saha içinde etkinlikleri böyle izlemişti.

ÇAĞDAŞ’IN YILDÖNÜMÜ BÖYLE GEÇERDİ

Yıl 1989. Dönemin Milletvekili Kutbettin Hamidi, Batman eski Belediye Başkanı Ataullah Hamidi, TPAO Batman eski Bölge Müdürü merhum Mehmet Yamaç, Batman SSK eski doktorlarından ve şimdilerde Ege Üniversitesi’nde  profesör olan Ramazan İnci, Batman Çağdaş Gazetesi’nin 5. yıldönümünde TPAO’nun eski restaurant salonunda bir araya gelmişti. Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ın yıldönümlerinde protokol, Batman Çağdaş’ı yalnız bırakmazdı. 32 Yıl önce dondurduğumuz o karede eski Milletvekili Kutbettin Hamidi aktif politikayı bıraktı. Efsane Müdür Mehmet Yamaç, geçen yıl hakkın rahmetine kavuştu. Başarılı çalışmalarla bir dönemler Batman’da sağlıkta adından söz ettiren Prof. Dr. Ramazan İnci, eşi Sevinç İnci ile İzmir’e yerleşti. TPAO’nun o eski emektar garsonları ise emekli oldu. O yıldönümünde ise bu hatıra kare geride kaldı.

Editör: TE Bilişim