Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

*Batman ‘İlçe’ döneminde eğitimde sorunlar diz boyu idi ama yöneticiler, öğrencilere en iyi imkanı sağlıyordu. Batman’ın ilk İlçe Eğitim Müdürü Mehmet Ertuğrul ve Batman Lisesi Kurucu Müdürü Gülpaşa Sezer, öğrencilerin gönlünde taht kurmuştu. Batman’ın ilk Kız Meslek Lisesi, şimdi ki Batman TED Koleji yerindeydi. İşte Batman’ın eski eğitimden bir kesit kare…

SEZER ve ERTUĞRUL’UN HATIRASI

Yıl, 1972. Burası Hürriyet Mahallesi’ndeki ilkokulun bahçesi. Batman’ın ilk İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden Mehmet Ertuğrul, bir süre de Hürriyet ilkokulu Müdürlüğü görevinde bulunmuştu. Batman’ın eski eğitim yuvalarından Hürriyet ilkokulunu ziyaret eden Batman Lisesi’nin efsane Müdürü Gülpaşa Sezer, Ertuğrul ve bazı öğrencileriyle o anı böyle ölümsüzleştirmişti. İki emektar eğitimci yokluklar içinde büyük başarılara imza atmıştı.

KIZ MESLEK LİSESİ TED KOLEJİ YERİNDEYDİ

Şimdi ki TED Batman Koleji’nin yerinde yıllar önce Kız Meslek Lisesi vardı. Dönemin Batman Kaymakamı Ayhan Bilge, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ertuğrul ve eski Kız Meslek Lisesi Müdiresi, okul bahçesinde bir törende çektikleri siyah-beyaz karesi. Şimdilerde o taşlı binanın yerinde ise modern bir eğitim binası bulunuyor.

ERTUĞRUL, HÜRRİYET’TEYDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden önce Hürriyet ilkokulu Müdürlüğü’nü yapan Batmanlı Mehmet Ertuğrul, resmi bayramlarda okulun öğrencilerine eşlik ederdi. İşte 1968 Yılında bir bayramda öğrenci ve velisiyle bir hatıra kare çeken Ertuğrul, TPAO’nun emektar sahasındaki tribünleri dolduran stadyumdaki siyah-beyaz karesi.

BATMAN’DA 28 YIL GÖREV YAPTI

Aslen Sinoplu olan Aynur Olgun,  1980 ila 2008 yılları arasında Batman’da görev yaptı. TPAO Sitesi’ndeki Atatürk Ortaokulunda hem yöneticilik hem de öğretmenlik yapan Olgun, sayısız öğrenci yetiştirdi. 2008 Yılının Kasım ayında öğretmenliğe veda eden Olgun: “Mesleğimde en güzel yıllarım ikinci memleketim Batman’da geçti” diye mesaj vermişti. Merhum eğitimci Mesut Sipahioğlu’nun da bulunduğu karede Aynur Olgun’un, Batman’da çektiği son fotoğraf karesi.

Editör: TE Bilişim