Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde bir zamanlar turnuva ve etkinlikler kentte günün konusu olurdu. 1980’li Yıllarda Batman’ın Siirt’e bağlı olduğu dönemlerde birçok alanda, komşu İl’i Batman temsil ederdi. İşte petrol kentinin dününe ait bir kesit fotoğraf…

80’LERİN BATMAN’I

Burası Batman’ın kalbi konumundaki Turgut Özal Bulvarı’nın ana giriş kavşağı. 6 Yolun birleştiği Atatürk Bulvarı’nın başlangıç noktası olan Basın kavşağında bu kare 1985 yılında çekildi. Henüz çok katlı apartmanların olmadığı petrol kentinin o sessiz güzergahı, 1990’lı yıllardan sonra hareketlendi. Yılmazlar center ile Murat Mobilya’nın eski yerinin de tek katlı olduğu yapıların yerinde şimdilerde çok katlı apartmanlar var. 25 Yıl önce Basın kavşağı ile Turgut Özal Bulvarının giriş manzarası böyleydi.

TPAO KRİSTAL PARK’TA ETKİNLİKLER

Yıl 1992. Dönemin TPAO Hukuk Müşavirlerinden avukat Selami Yücel’in, iki oğlunun sünnet töreninde dönemin TPAO yöneticileri tam kadro katılmıştı. Merhum Nail Algan’ın halay başı çektiği halayda Yılmaz Pekince, Yaşar Tangüner ve manav Ferhat, sünnet şölenine renk katmıştı. O renkli sünnet şöleninde dönemin Batman Valisi Zeki Şanal da kirve olmuştu.

TPAO’DA İLK VOLEYBOL TAKIMI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde ilk voleybol takımı efsane Müdür merhum Mehmet Yamaç döneminde kurulmuştu. Malatya’da uzun yıllar aktif sporculuk yapan Selami Yücel’in kurduğu Voleybol takımı, ilk müsabakasını 1980 yılında Siirt’te oynamıştı. İşte Yücel’in kafile başkanlığını yaptığı ilk voleybol takımında forma giyen TPAO’nun eski emekçilerinden bazı simalar: “Metin Sobacı, Pala Mehmet, Necat bey, Naci Şavral, Mühendis İbrahim ve Ahmet Çelik.”

ESKİ HASANKEYF KÖPRÜSÜNDE BAĞLAMA

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün Hukuk bürosunda yıllarca hizmet veren avukat Selami Yücel, hafta sonları ekibiyle birlikte soluğu tarihi ilçe Hasankeyf’te alırdı. Yanından eksik etmediği bağlamasını alan Yücel, şimdilerde Ilısu Baraj gölü altında kalan eski köprünün altında TPAO’nun eski emekçilerinden Ekrem Güneştekin ve Recep Güldalı’nın da aralarında bulunduğu hukuk bürosunda çalışanlara müzik ziyafeti çekmişti. 1991 Yılının Mayıs ayında çekilen bu karenin çekildiği yerde şimdilerde tarih oldu. Bu fotoğrafta yer alanların tamamı TPAO’dan emekli oldu.

*Hasankeyf’in eski köprüsünde avukat Yücel, dönemin petrolcülerine bağlama çalarken

Editör: TE Bilişim