Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

*TPAO’nun altın mikron ödüllü orkestrası 1990’lı yılların ortasına kadar faldı. Etkinliklerin adresi ise eski misafirhane ile Kristal Park’tı. Birçok aktiviteyle adından söz ettiren TPAO, futbolun dışında diğer spor branşlarında da bilinen öncü idi. Bir zamanlar kentteki hukukçular, avukatlar gününü TPAO’da kutlardı. İşte Batman’ı var eden TPAO’nun dününe dair bir kesit kare daha…

ALTIN MİKROFON ÖDÜLLÜ ORKESTRA

İlhan Telli gibi önemli sanatçıların Batman’a altın mikrofon ödülünü getirdiği TPAO Orkestrası, 1990’lı yılların ortalarına kadar faaldi. Baterist Antakyalı Sezai Dik yönetimindeki orkestrada baş müzisyen Urfalı Enver Mustafa Doğru, teknisyen Engin Koyuncu, bas gitar Burhan Parmaksız ve ekipteki diğer görevliler, 1994 yılında TPAO’nun hukuk müşaviri Malatyalı avukat Selami Yücel’in veda gecesinde müzik resitali vermişti. İşte 90’lı yıllarda TPAO’nun orkestra ekibi.

HUKUKÇULAR GÜNLERİNİ TPAO’DA KUTLARDI

Yıl 1990. Dönemin Batman Barosu Başkanı avukat Sabih Ataç, hukukçular gecesinde düzenlediği etkinlikte TPAO’daki hukukçular ile Batman Barosu’na kayıtlı avukatları bir araya getirmişti. TPAO Hukuk Müşaviri  avukat Selami Yücel’in bağlama çaldığı o gecede, dönemin Batman 1’nci Noteri Mahmut Yücel, kentte iz bırakan avukatlardan Masum Erken, Muammer Darendeliler ve Kasım Seçkin, objektiflerimize böyle yansımıştı.

TPAO’DA 90’LARIN GARSONLARI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün 1990’lı yıllardaki garsonları, kusursuz hizmet verirdi. Batman’a konuk olan üst düzey bürokratlardan tam not alırlardı. Uzun yıllar TPAO’da başgarsonluk yapan emekçi Mecit Demir, yönetimindeki o dönemin garsonlarından bazı simalar; Cengiz Ergin, Rıdvan Rüzgar, Mehmet Doğan, Midyatlı Yılmaz, Mecit Demir ve Ferit Dökmeci’nin de aralarında bulunduğu başarılı garsonlar, avukat Selami Yücel’le çektirdikleri hatıra kare.

TPAO’DA HUKUK BÜROSU

Bir zamanlar Batman’ın lokomotifi konumundaki TPAO’da hukuk bürosundaki görevliler, hafta sonları soluğu Hasankeyf’te alırdı. Yıl 1989. Şimdilerde su altında kalan Zeynel bey türbesinin bulunduğu alanda piknik yapan Hukuk bürosundaki görevlilerden avukat Selami Yücel ve Batman Çağdaş’ın eski yazarlarından merhum Yaşar Koray’ın da aralarında bulunduğu TPAO eski hukuk bürosu çalışanlarından geride bu hatıra kare kaldı.

Editör: TE Bilişim