Barış Arslan

*Batman’da 1970’li yıllarda lise mezunlarının bazıları akademisyen bazıları bürokrat-eğitimci ve  petrolcü oldu. Kısa bir süre önce aramızdan ayrılan sevilen kanaat önderlerinden Ferit Özdemir de Batman belli aralıkla gittiği Yalova ve Ankara’dan kente geldiğinde eski dostlarıyla hep bir arada olurdu. Petrol kentine dair bir kesit fotoğrafı daha sizlerle paylaşıyoruz…

ESKİ LİSELİLER

Yıl 1975. Burası Batman Lisesi’nde öğrencilerinin binaya geçiş yaptıkları yer. Şimdilerde halı sahaya dönüşen Batman Lisesi eski binasında 45-50 kişilik sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin teneffüste ve ders dışında beraberlikleri öğretmenlerinin de takdirini toplardı. İşte, o dönemin öğrencilerinden Kadri Çelik, merhum Zekeriya Kılıcıkan, Rauf Aydın ve Rıdvan bey’den geride kalan kare.

SINIFLARDAKİ ORTAM

Batman Lisesi’nden tarihi bir kare daha. Yıl 1976. Küçük sandalyeli sınıflarda eğitim-öğretim gören öğrencilerin derste birbirleriyle olan diyalogları da siyah-beyaz karelere böyle yansımıştı. Yeni Mahalle ve Aydınlıkevler’de oturan Rauf Aydın, Cemal Solmaz ve Fethullah Tekince, objektiflere böyle yansımıştı.

ZAMANLARI  OKULDA GEÇERDİ

1977-78 Eğitim öğretim sezonunda Batman Lisesi’nde mezun olan önemli simalar bir arada. İlhami Işık, Orhan Saran ve Rauf Aydın’ın,  Batman Lisesi bahçesinde çektikleri hatıra kare. O başarılı öğrencilerin çoğu zamanlarını okulda geçirirlerdi. Ders dışında da eski liseliler birlikte vakit geçirirlerdi.

MERHUM ÖZDEMİR VE ARKADAŞLARI

Yıl 1990. Kısa bir süre önce, kör bir kurşunun hayatına mal olduğu Raman aşiretinin önde gelen isimlerinden Ferit Özdemir, il başkanlığı döneminde yakın arkadaşlarıyla sık sık bir araya gelirdi. Batman’ın eski günlerine özlem duyardı. İşte merhum Özdemir’le birlikte hatıra kare çeken ve tanıdık simaların içinde olduğu karedekiler: Ferit Özdemir, Bahri Tufan, Turan İzgi, Eşref Demir, Şefik Polat ve merhum Hacı Akyol. Bu karede yer alan iki sima artık aramızda değil, biri merhum Özdemir diğeri ise Hacı Akyol.

Editör: TE Bilişim