Barış Arslan

*Batman’ın ilk liseleri arasında yer alan ‘Batman Lisesi’nde bir dönemler öğrenciler arasında arkadaşlık ve yardımlaşma bir başkaydı. Lise bünyesindeki ortaokulda eğitim gören öğrencilerin kurdukları futbol takımı, mahalli takımlara taş çıkarırdı. Eski Batman’dan bir kesit kare…

ORTAOKUL’DA FIRTINA GENÇLİK SPOR

Yıl 1973. Batman Lisesi bünyesindeki Ortaokul’da eğitim-öğretim gören gençlerin kurdukları ve adına ‘Fırtına Gençlik Spor’ dedikleri futbol takımı, okullar arası takımlara kök söktürüyordu. Bazen mahalli takımlara taş çıkaran o ekipte yer alan bazı simalar; Arap Mustafa (takım elbiseli), Sıddık Toptaş, TPAO emeklisi Hikmet, merhum Abdullah Solmaz, Behcet Başaran, ‘Kit kit’ lakaplı Mahfuz Tan, Aydın Özdil, Rauf Aydın ve Bilal Seven.

TARİHİ LİSENİN GİRİŞ KAPISI

Batman’ın ilk lisesinin sembol kapısında öğrenciler, fotoğraf çekmeden edemezdi. Özellikle mezuniyet döneminde o sembol kapısının önünde liseli öğrenciler fotoğraf çektirirlerdi. 1977-78 mezunu öğrencilerden Rauf Aydın (Ayakta) ve Orhan Sansar, objektiflere böyle yanmıştı.

LİSE İLE ORTAOKUL İÇ İÇEYDİ

1980’lere kadar Batman Lisesi ile Ortaokul iç içeydi. Batman Lisesi mezunlarından Şehmus Çelik, Mehmet Karaer, Rauf Aydın ve merhum Zekeriya Kılıcıkan, 1975 yılında Batman Ortaokulu bahçesinde çektikleri hatıra kare.

BAHÇELİ EVLER SEMTİ KURULUNCA

Yıl, 1970. Burası Ziya Gökalp Mahallesi’nde kurulan ilk konutların temelinin atıldığı dönemdi. Batman Lisesi’ne komşu olan konutlar önünde hatıra kare çeken Rauf Aydın, Sultan bey ve Şehmus Şeker’in siyah-beyaz kareleri, Batman’ın tarihine dip not düşmüş gibi. Şimdilerde o evlerin yerine modern evler yükseldi.

Editör: TE Bilişim