Barış Arslan

*TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün bir zamanlar ağırlama ve konaklama tesislerindeki aşçı ve garsonlar, 5 yıldızlı tesislerde yoktu. Efsane Müdür merhum Mehmet Yamaç’ın oluşturduğu o eski garsonlar hala konuşuluyor. İşte o iz bırakan emektarlardan bir kesit fotoğraf…

TPAO’DA İZ BIRAKANLAR

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde bir zamanların emektar aşçı, başgarson ve garsonları iz bıraktı. Yıl 1990. TPAO Kristal Park’ın işletmeye açıldığı ilk yıllardı. İşte o iz bırakan emektarlardan unutulmayan simalar; Merhum Haris Geyik, Mahmut Songan, Cevat İnsel, merhum Fevzi Sapan,  merhum Ali Yavuz, Mecit Demir, İbrahim Erkan ve Ekrem Kardaş. (Oturanlar); Ali Kesebir, Abdurrahman bey, Kabalalı Mehmet, Arif Özdamar ve Abdurrahman Özdaş.

TPAO’DA YILDÖNÜMLERİ BÖYLE GEÇERDİ

TPAO’nun kuruluş yıldönümleri, geçmişti renkli geçerdi. Konukları Kristal Park’ta ağırlayan TPAO’nun eski İdari ve İşler Şefi Halit Edip Özcan ve ekibiydi. Geçen hafta geçirdiği kalp krizi sonucu 69 yaşında hayata veda eden Özcan ile birlikte TPAO Batman eski Bölge Müdürü Mehmet Yamaç’ın Sekreteri ise Nirgün Şensoy idi. Emektarlardan Arif Özdamar,  Ali Kesebir  ve Abdurrahman Özdaş objektiflerimize böyle yansımıştı.

UNUTULMAYAN EMEKÇİLER

Yıl 1986. Burası TPAO’nun 1 nolu eski misafirhanesi. TPAO Kristal Park’tan önce konukların ağırlandığı bu tesiste hizmet veren emekçilerin 35 yıl önce çektikleri hatıra karede yer alanlar; Arif Özdamar, Mecit Demir, Cevat İnsel, merhum Ali Yavuz, merhum Fevzi Sapan. (Oturanlar) Abdurrahman bey, Merhum Abdurrahman Özdaş ve Ekrem Kardeş. Bu emektarlar TPAO’da bir zamanlar çalışkan simalardı.

APARATİF VE MEZE USTALARIYDILAR

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün aparatif ve meze ustaları da bir dönemler parmakla gösteriliyordu. İşte 90’lı yıllarda o çalışkan ekipteki kadro: “Abdullah Usta, Mazhar Işık,  Mahmut Songan, Arif Özdamar, Hüseyin Argun ve Abdurrahman Sevim.” Bu kadronun tamamı TPAO’dan emekli oldu.

Editör: TE Bilişim