Barış Arslan

*Batman TPAO Bölge Müdürlüğü eski garsonlarının yanı sıra ünite yöneticileri de parmakla gösterilirdi. TPAO’nun o eski yöneticileri ve garsonların bazıları hakkın rahmetine kavuştu. Büyük bölümü ise emekliye ayrıldığı TPAO’da efsane Müdür Mehmet Yamaç’ın ardından petrol sektörlerini yakından bilen Halit Edip Özcan’ı da kaybettik. İşte TPAO eski yönetici ile garsonlarından bir kesit kare…

37 YIL ÖNCE 1 NOLU MİSAFİRHANE

Yıl 1984. Bu kare TPAO’nun 1 nolu misafirhanesinde çekildi. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün bir zamanlar tüm etkinliklerinin yapıldığı adres; 1 nolu misafirhaneydi. Aralarında bazı simaların da bulunduğu emektarlardan bazıları hakkın rahmetine kavuştuğu eski garsonların bulunduğu hatıra fotoğraf da kimler yok ki. Ekrem Kardeş, İbrahim bey, Abdullah Özdaş, merhum Salih Eren, Arif Damar, meruhm Haris Geyik, Ali Kesebir, Cevat İnsel, Fevzi Sapan, TPAO eski spor şefi Şehmus Öney ve Mahmut Songan. TPAO’nun 1 nolu misafirhanede dönemin fedakar TPAO’nun eski emektarlarından geride bu kare kaldı.

EFSANE MÜDÜR’ÜN HATIRASI

1979 ila 1992 Yılları arasında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü yapan efsane yönetici Mehmet Yamaç’tı. Petrol şehrinin en modern mekanı konumundaki Kristal Park’ın mimarı olan merhum Yamaç, Batman’a veda etmeden eski aşçı, garson ve TPAO’nun bazı ünite müdürlerinin de aralarında bulunduğu ve emek verdiği Kristal Park’ın önünde bu hatıra kareyi çekmişti. O fotoğrafta yer alan bazı isimler: “Ali Yalaz, Şefik Aybar, İhsan Öney, Merhum Özcan, İbrahim, Abdulmenaf Turan, Abdullah Yurdusever, Uğur Bilir, merhum Hakan Parsak, Arif Damar, İlhan Rüzgar, Saadettin Uğur, Medeni Onur, Mehmet Ateş ve Mazhar Işık.”

TPAO’NUN BELLEĞİNİ DE KAYBETTİK

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde 10 yılı aşkın süreyle Muhaberat, İdari İşler Müdürü ve Koordinatör olarak görev yapan 69 yaşındaki Halit Edip Özcan’ı önceki gün kaybettik. Uzun yıllar TPAO’nun baş aşçısı ve pasta ustası olarak bilinen merhum Nezhet Ustabaşı’nın emekli olduğu yıl 1992 idi. O dönemler TPAO İdari İşler Müdürü olan Halit Edip Özcan ve yardımcısı Nuri Kaya, Ustabaşı’nın onuruna Kristal Park’ta verdikleri yemekte objektiflerimize böyle yansımıştı.

BELEDİYE ESKİ MEZBAHANE PERSONELİ

Batman çayı kenarında Belediye eski mezbahanesinin eski emektarları bir arada. Yıl 1997. Eski mezbahane personelinin çektiği hatıra karede eski Belediye çalışanı ve Meclis üyesi Emir Doğrul’un da aralarında bulunduğu personellerden biri de Belediyespor eski futbolcularından Seyfettin Kanağı da yer alıyor. (Sağdan sola) Merhum Ziya Soysal, İzzettin Salkış, Nimetullah Durmaz, Emir Doğrul, M. Salih Tekin. Oturanlar arasında Adem Aygöl ve Seyfettin Kanağı da yer alıyor.

Editör: TE Bilişim