Barış Arslan

** Batman Petrolspor güreş takımında iz bırakan eski güreşçilerin izlerini şimdilerde sürdüren yok. Türkiye’nin tuş kralı Milli güreşçi ve antrenör Mehmet Emin Şimşek’in yetiştirdiği güreşçiler, TPAO’da emekli olduktan sonra mazisi başarılarla dolu o eski kulüp bünyesindeki spor branşı kapanmaya yüz tuttu. TPAO’da eski yöneticiler ile güreşçilerden bir kesit kare…

TPAO’DA KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ

Yıl, 1979.  Deplasmanlı güreş liginde mücadele eden Kırmızı-Beyazlı ekibin güreş takımında forma giyen başarılı güreşçileri yalnız bırakmayan TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski yöneticileri de güreşçiler gibi bir bir ayrıldı. İşte TPAO kapalı spor salonunda bir turnuva öncesinde hatıra kare çeken Güreş takımı ile eski TPAO yöneticileri; Şahin Göndiken, Gani Demir, Mehmet Emin Şimşek, merhum Sadi Özbeden, Hüseyin Aksu, merhum Latif Şimşek, TPAO eski muhasebe Müdürü Nurettin Hoşanlı, Halis Kantaroğlu, Süphan Zengin, Reşit Ekingen ve Mehmet Demir. Bir zamanlar TPAO denilince akla gelen o eski güreş takımından geride kalan bir kare.

MİNDERDE BİR NUMARAYDI

Batman Petrolspor kulübünde bir zamanlar futbol kadar güreş ön plandaydı. Minderde fırtına gibi esen güreşçiler, her turnuvadan madalya ile ayrılıyordu. 1987 Yılında TPAO Kapalı spor salonundaki turnuvaya katılan o dönemin güreşçilerinden Latif Şimşek, Reşit Ekingen, Hüseyin Aksu, merhum Latif Şimşek, Süphan Zengin, Mehmet Demir ve Halis Kantaroğlu, objektiflerimize böyle yansımıştı.

1994’TE HUZUR MARKET AÇILIŞI

Yıl, 1994. Batman’da henüz ulusal marketlerin açılmadığı dönemlerdi. O zamanlar kentin en gözde alış-veriş güzergahı ‘Eski Tekel caddesi’ olarak bilinen Gülistan caddesiydi. En işlek güzergah konumundaki Gülistan caddesinin başındaki mekanlardan biri de Ekmen ailesine aitti. Huzur Marketi’nin açılışını dönemin Valisi Salih Şarman, yapmıştı. Eski İl Genel Meclis üyesi Fethullah Ekmen ile Vali Şarman, market açılışını birlikte yapmışlardı. Şimdilerde o marketin alanı iş merkezine dönüştü.

TARİHİ MEYDAN ÇOK DEĞİŞTİ

Yıl, 1976. Atatürk Kır koşusuna katılan öğrencilerin yarışmanın varış noktası olan Cumhuriyet meydanına ulaşabilmek için nefes nefese olurdu. İşte o yıl ortaokullar arası yarışmada birinci olan Süleyman bey’in kolunu havaya kaldıran eski eğitimci Nevzat Tuna, şampiyon olmuş gibi tebessüm eden yüzü objektiflere böyle yansımış. O meydanın fiziki yapısı da değişti.

Editör: TE Bilişim