Barış Arslan

** Batman Petrolspor kulübü bünyesinde bir zamanlar ünlü güreşçiler forma giydi. Mehmet Esenceli’nin, 1960 ve 70’li yıllarda antrenörlüğünü yaptığı güreş takımında Dünya şampiyonu Ali Rıza Alan ve Tuş kralı Mehmet Emin Şimşek forma giydi. TPAO Bölge Müdürlüğü’nün eski yöneticileri ise güreşçilere her türlü olanak sağlardı. İşte Batman’ın dününe dair kesit kare daha…

GÜREŞTE BİR NUMARAYDILAR

Yıl, 1981. Yer, TPAO’nun eski kapalı salonu. TPAO’nun eski Bölge Müdürü Melih Genca’nın adını taşıyan salonda güreş turnuvasını izleyenler arasında iki gün önce hakkın rahmetine kavuşan Latif Şimşek, eski güreşçilerden Kahramanmaraşlı Cuma Kısacık ve diğer güreşçilerle bir arada görülüyor. TPAO’nun spor salonunda büyük başarılara imza atan o eski güreşçilerin sesleri ise şimdilerde; ata sporuna olan ilgisizlikten kaybolmaya yüz tuttu.

ESKİ GÜREŞÇİLER ANTALYA TURNUVASINDA

Yıl, 1987. Batman Petrolspor Güreş takımı Antalya’da katıldığı turnuvadan şampiyon olarak dönmüştü.  Takım başında Türkiye tuş kralı antrenör Mehmet Emin Şimşek vardı. Eski güreşçi Bekir Aydın, TPAO İdari İşler Şefi Çetin Yıldırım ve Petrolspor kulübü eski malzemecisi Mehmet Şah’ın aralarında bulunduğu Antalya turnuvasına katılan Güreş takımında eski güreşçiler; Necati Demirhan, Mehmet Demir, M. Ali Bilen, Halis Kantaroğlu, Hüseyin Özel, Merhum Latif Şimşek, Hüseyin Aksu, Süphan Zengin, Orhan İnsel, Hıdır Deniz ve Yılmaz Sonsak.

1992’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Yıl, 1992. Batman Öğretmenevi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü için düzenlenen moral gecesine katılan eğitimcilerin çoğu şimdilerde emekli. Eski Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Tarhan, Diş hekimi Sait Kahraman, DSİ eski Batman Şube Müdürü Bedii İleri, Milli Eğitim eski Şube Müdürü Fahrettin Öztürk ve Nevzat Tuna’nın da aralarında bulunduğu Batman Öğretmenevi’nde, eğitimcilerin kutladıkları günlerinden geride kalan karenin üzerinden tam 28 yıl geçti.

PETROLCÜLERİN DİNLENDİĞİ ADRESTİ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü personeli, yaz mevsiminde tatilini Elazığ-Sivrice’de geçirirdi. 5 Kamp dönemine katılan petrol işçilerine, TPAO’nun tecrübeli aşçıları hizmet verirdi. İşte yaz döneminde eğitimci ve sanatçı Nevzat Tuna, eski garsonlara şarkı söylerken, bağlama çalan sanatçı ise Erdal Koyuncu idi. TPAO emeklisi Koyuncu, ise uzun bir süredir İstanbul’a

Editör: TE Bilişim