Barış Arslan

*1980’li Yıllarda TPAO Batman Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Gümüştaş’tı. Uzun yıllar görev yaptığı TPAO’da iz bırakan Gümüştaş adından disiplinli çalışmasıyla söz ettirmişti. TPAO personeli, bir zamanlar tatillerini Elazığ-Sivrice kampında geçirirdi. Batman’ın eski sanatçıları, kentteki düğün törenlerinin yanı sıra etkinliklerde de yer alırlardı. İşte TPAO’nun bazı simaları ile eski sanatçılarından bir kesit kare…

TPAO’DAN GÜMÜŞTAŞ GEÇTİ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün efsane isimlerinden merhum Mehmet Yamaç’tı. Yardımcısı ise disiplinli çalışmasıyla bilinen Adnan Gümüştaş’tı. 1980’li Yılların başında TPAO’da çalışan personel yıllık izinlerini geçirdiği adres; Elazığ-Sivrice kampıydı. 50 Dereceyi aşkın Batman sıcaklarında petrolcüler, soluğu Sivrice’de alırdı. Bir zamanlar TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde disiplinli çalışmasıyla bilinen Adnan Gümüştaş, sertliğinin yanı sıra personele karşı babacanlığıyla da tanıyordu. Tarih 8.8.1982. Yer; TPAO Sivrice kampı. Kamptaki personelle hatıra kare çekenler arasında Adnan Gümüştaş ve ailesiyle bulunuyor. Nevzat Tuna, Veysi Türel, Abdurrahman Gezer, Aydın Fidanlık, Metin Hayri Bingöl ve Seyfettin Beşiktaş, objektiflere böyle yansımış.

TPAO’DA TECRÜBELİ EKİPTİ

TPAO’da bir zamanlar, ağırlama ekibi arasında tecrübeli garsonlar vardı. Büyük şehirlerdeki yıldızlı otellerdeki personelden daha iyi hizmet veren ve bir zamanların eski bürokratları ağırlayan o eski TPAO’nun tecrübeli ekibinin çoğu emekli oldu. Bazıları da hakkın rahmetine kavuştu. TPAO eski Bölge Müdür Yardımcısı ve Muavini Adnan Gümüştaş, şimdilerde doktor olan oğlu kucağında. O tecrübeli ekibin 1982 yılında Sivrice’de çektiği hatıra karede yer alanlar şöyle: “Veysi Türel, merhum Fevzi Sapan, Mecit Demir, M. Ali Kırşan, Hayri Bingöl, Aydın Fidanlık ve Seyfettin Beşiktaş.”

SANATÇILAR ETKİNLİKLERE RENK KATARDI

1980 ve 90’lı Yıllarda Batman’ın yerel sanatçıları, kent merkezindeki düğün törenlerinin yanı sıra kurum ve kuruluşların etkinliklerine de renk katardı. İşte bir zamanlar adlarından söz ettiren üç eski yerel sanatçı bir etkinlikte. Eğitimciliğin yanı sıra ses sanatçısı olan Nevzat Tuna, Uğur Tunç ve TPAO emeklisi  Kemal Akikol darbuka çalarken objektiflere böyle yansımış.

1 NOLU HAVUZDA MÜZİKLİ AKŞAMLAR

90’lı Yıllarda TPAO’nun havuzlarında akşamları, müzik dinletileri olurdu. Eğitimciliğin yanı sıra ses sanatçısı da olan Nevzat Tuna, Batman’da etkinliklerin olmazsa olmazıydı. Tuna güzel şarkıları seslendirirken, eski sanatçılardan Kemal Akikol ve HEM müzik eğitmeni Selahattin Güneri, 1 nolu havuzda Tuna ile hayranlarının karşısına çıkmıştı. Yaz mevsiminde TPAO’nun havuzları dolup taşardı.

Editör: TE Bilişim