Barış Arslan

*Batman Lisesi 70’li yıllarda ‘Hababam Sınıfı’nı andırıyordu. Öğrenciler, yılsonu etkinliklerinda başta tiyatro olmak üzere bir dizi etkinliğe imza atardı. Batman’da eski liseli öğrenciler, yılsonunda hatıra fotoğrafı da çekmeyi ihmal etmezdi. Tarihi lisede sararan karelerden bir kesiti daha sizlerle buluşturuyoruz…

HABABAM SINIFI GİBİYDİ
Tarih 03.03.1976… Batman Lisesi’nin son sınıf öğrencilerinden Şerif Özbek, Abdurrahman Ersoy, Murat Mungan, S. Toprak ve Beşirili Ömer, şakalaştıkları arkadaşlarını karga-tulumba götürürken objektiflere böyle yansımıştı. ‘Hababam Sınıfı’nı andıran o dönemlerin Batman Lisesi’nde Kara Tahta önünde eski liseli öğrenciler hatıra fotoğraf çekmeyi ihmal etmezdi.

BATMAN LİSESİ 1997 MEZUNLARI
Batman’ın ilk lisesi konumundaki ‘Batman Lisesi’nden 1996-97 mezunlarından bazı öğrenciler okul bahçesinde hatıra pozu çekmişti. TPAO emeklisi Ziver Arslan, müteahhit Fikret Güneş, işadamı Yaşar Akın (ayaktakiler). Ferhan Olgun ve Kenan Güney’in mezuniyette bu hatıra kareyi çekmişti. Şimdilerde o eski lise binasının yerinde halı saha var.

BJK’Lİ ZALAD İLE ERTUĞRUL
1986 Yılında Beşiktaş’ın kalesini en çok koruyan ve en az gol yiyen Sırp kaleci Zalad, 1992-93 futbol sezonunun son haftasında unutulmayan 8-0’lik skorla anılmıştı. 1992-93 sezonun son haftasında Ankaragücü kalesini koruduğunda ilk yarıda yediği 5 golle devre bitir bitmez oyundan çıkmıştı ama Galatasaray’ın 8-0’lık galibiyeti ile averajla şampiyon olması Zalad’ı hedef tahtası yapmıştı. İşte. Beşiktaş’ta forma giydiği dönemde Batman’da koyu Beşiktaş taraftarı Emin Ertuğrul ile kaleci Zalad’ın İnönü stadındaki hatıra karesi.

STÜDYO AKAN’LI GÜNLER
Batman’ın eski fotoğraf stüdyolarından biri de Midyat Garajı’ndaki Foto Akan’dı. Ziver Akan’ın hala sahipliğini yaptığı ‘Foto Akan’ tarihi fotoğrafları da belgelerdi. İşte 1989 yılında Üçkuyular (Fakira) köyünün Ezidi muhtarı ile stüdyo sahibi Ziver Akan’ın, çektikleri hatıra fotoğraf.  Batman’ın eski fotoğraf stüdyosu hala eski Mehtap sineması yakınında Batmanlıların hizmetinde.

Editör: TE Bilişim