Barış Arslan

* TPAO’nun emektar sahası, resmi bayram törenleri ile diğer etkinliklerin adresiydi. Bir zamanlar, tek stadyumun olduğu Batman’da, TPAO sahası dolup taşırdı. Dönemin gençleri, tribünlerin yetersiz kaldığı o sahada hem etkinlik hem de müsabakaları ayakta izlerdi. Petrol kentinin dününe dair bir kesit kare daha…

BAYRAM ETKİNLİKLERİNİ AYAKTA İZLERLERDİ

Burası TPAO Batman Bölge Müdürlüğü futbol sahası. Tarih: 23 Nisan 1975. Bayram etkinliklerini izlemeye gelen bir grup Batman Lisesi eski öğrencileri, tribünler yerine C pansiyon binasının olduğu bölgedeki toprak alanda etkinlikleri izlemişti. O zamanlar 20 yaşını doldurmayan o gençler şimdilerde 20 yaşın üstünde. Ziver Arslan, Aydın Gündüz, Ferhan Olgun, Diyarbakırlı sanatçı merhum Celal Güzelses’in oğlu Ersan Güzelses ve Muzaffer Toprak’tan geride kalan hatıra bir kare.

GİYİMDE MODAYI TAKİP LİSELİ GENÇLERDİ

Batman Lisesi öğrencileri, 1970’li yıllarda giyimde modayı yakından takip ederdi. Batman’ın liseli gençleri, 45 yıl öncesinde o zamanlar moda olan spor kıyafetlerin yanı sıra bol paçalı olan İspanyol pantolona ilgi gösterirdi. İşte Batman Lisesi eski mezunlarından Ziver Arslan, Yaşar Akın ve Kasım Ceylan’ın siyah-beyaz karesi.

BATMANLI BJK’Lİ’NİN, METİN SEVGİSİ

Yıl 1980. Burası İstanbul’un eski İnönü Stadyumu. Batman’da koyu Beşiktaşlı olarak bilenen petrol kentine ilk cep telefon bayiliği getiren Emin Ertuğrul, siyah-beyazlıların ele avuca sığmadığı eski futbolcusu Metin Tekin’le çektiği hatıra kare. Batman’dan Beşiktaş’ın maçlarını 1980’li yılların başında izlemeye giden Ertuğrul, Metin’i şaşırtmıştı.

RAMAN HATIRASI

‘Kara altın’ın dağı olarak bilinen Raman’da, iki petrol emekçisinin tam 51 yıl öncesinde çektikleri bu hatıra kare, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün de arşivlerinde saklı. Şimdilerde 86 yaşında olan Salih Yayla (ayakta) ile hafif çömelen yaşıtı olan Mahmut Çiçek, o zamanlarda iş güvenliğinde ne kadar hassas olduklarını kafalarına geçirdikleri baretle dikkat çekiyor.

Editör: TE Bilişim