Barış Arslan

*Batman’da geçmişte siyasette iz bırakan birçok yönetici şimdi aramızda değil. Batman Lisesi’nde de bir zamanların başarılı öğrencileri parmakla gösterilirdi. Sanat Sokağında ise eski Ortaokul binasına varmadan iki katlı bina yeni yükseliyordu. TPAO’nun Voleybol turnuvaları ise nefes keserdi. İşte Batman’ın sararan kareleri…

KAYMAKAM KIZI DA LİSE’DEYDİ

Yıl: 1976. Dönemin Batman Kaymakamı Erol Tuncel’di. 1980 Darbesine kadar Batman’da görev yapan dönemin Kaymakamı Erol Tuncel’in büyük kızı da Batman Lisesi mezunu idi. 1976 Yılında üniversite sınavları için Ankara’nın yolunu tutan Batman Lisesi eski öğrencilerinden Ziver Aslan, Kasım Ceylan, Kaymakam Erol Tuncel’in kızı Nilüfer Tuncel, (oturan) Kenan Güney ve Kesim Ceylan, objektiflere böyle yansımıştı. 1970’li yıllarda Batman Lisesi, üniversiteye kazandırdığı çok sayıda öğrenciyle Türkiye’de ‘pilot lise’ seçilmişti.

SİYASETTE UNUTULMAYAN SİMALARDI

 1995 Yılında Batman’a çıkarma yapan Refah Partisi Genel Başkanı merhum Necmettin Erbakan, eski hava limanı terminal binasında böyle uğurlanmıştı. Kısa bir süre önce hakkın rahmetine kavuşan Batman’ın eski siyasetçilerinden Abdurrahman Ekmen, Refah Partisi eski Milletvekillerinden Abdullillah Fırat, Musa Okçu, eski gazetecilerden Fethullah Ekmen ve eski Belediye Başkanı merhum Salih Gök’ün koruması İsmet, merhum Erbakan uçağı beklerken objektiflerimize böyle yansımıştı.

SANAT SOKAĞINDA İLK İNŞAAT

Burası Batman’ın Sanat Sokağı. Uzun süre mobilya mekanı olan bu işyerinin inşaatına 1970 yılında başlanmıştı. Akın’ın ailesine ait binanın ikinci katında hatıra kare çeken liseli öğrenciler arasında Kenan Güney, Ziver Arslan ve Yaşar Akın vardı. Sanat Sokağındaki o bina; lise ve orta kısmı komşuydu.

TPAO VOLEYBOL TURNUVALARI NEFES KESERDİ

Yıl 1982. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün Voleybol turnuvaları kıran kırana geçerdi. Üniteler arası Voleybol turnuvasında TPAO kapalı spor salonu dolup taşardı. İşte o turnuvanın şampiyonu olan takımdaki eski TPAO emekçileri ve bazı yöneticileri: “Tolgay Ulaşlı, Ziver Arslan, Naci Kumaş, Oğuz Tuncel, Nizamettin Özlük, merhum Çetin Yıldırım ve mühendis Ali Rıza (ayaktakiler). Ramazan Kanat, Ziya, Şahin ve Cafer Koca.”

Editör: TE Bilişim