Barış Arslan

*Bir zamanlar TPAO emekçilerinin, yaz döneminde tatillerini geçirdikleri TPAO Hazar kampının açılışı da görkemli olurdu. 1990’lı Yılların başında karakış, Batman’da etkili olurdu. Midyat Garajı’ndaki esnaflar, işyerlerinin önünü kar’dan temizlerdi. Batman’ın 16’ıncı cadde ile çevresindeki esnafların birlikteliği dikkat çekiciydi. İşte 1980 ila 1990’lı yılların Batman’ı…

PETROLCÜLER HAZAR KAMPINDAYDI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski petrol emekçileri bir zamanlar, tatil dönemini Elazığ-Hazar kampında geçirirdi. Yıl 1995. Dönemin TPAO Batman Bölge Müdürü Erdal Ahıska, yeniden dizayn edilen kampın açılışını yaparken objektiflere böyle yansımıştı. Kampta görevli Petrolspor eski futbolcusu Veysi Olgun, eski İdari İşler Şefi Nuri Kaya ve garson Mustafa Alatürk de o karede yer almıştı. TPAO’nun Hazar kampı şimdilerde yok. TPAO’daki o simaların çoğu emekliye ayrıldı.

90’LARDA BATMAN’IN KIŞI

25-30 Yıl öncesine kadar kış mevsimi, Batman’da sert geçerdi. Aralık ve Ocak aylarında, Batman’a yağan kar, yaşamı olumsuz yönde etkilerdi. Uzun süre kar yerde kalırdı. Yıl 1990. Burası Midyat Garajı ile 16’ıncı caddenin kesiştiği güzergah. Foto Akan sahiplerinden Ziver Akan, işyerinin önünde kış hatırası için poz verirken, Midyat Garajı ile 16’ncı cadde de kar yer yer 25 ila 30 santimetreyi bulmuştu. İşte Batman’ın eski kış manzarasından tarihi bir kare.

BATMAN LİSESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GİBİYDİ

Batman Lisesi’nin dili olsa da konuşsa. Tarihi liseden kimler geldi, kimler geçti. Yine eski Batman Lisesi’nin sembolü konumundaki o tarihi tabela önünde siyah-beyaz hatıra kare çeken 1984-85 mezunlarından Arif Dinçer, Mahmut Akyol ve Necat Edis’in de aralarında bulunduğu Batman Lisesi eski mezunlarından geride kalan hatıra fotoğraf.

MİDYAT GARAJ’INDA YOL YAPIMI

Batman’da bir zamanlar ticaretin kalbinin atıldığı Midyat Garajı zemini, 1980 yılında betonla buluşmuştu. Mardin ve Midyat ağırlıklı esnafın bulunduğu eski ticaret alanının kalbi olarak bilinen Midyat Garajı’na zemini taş ve dolguyla doldurulmuştu. İşte Midyat Garajı’ndaki eski esnaflardan Alaettin Erol, Ziver Akan (oturan) ve Şerafettin Ekici’nin yol yapım çalışmaları sırasında ölümsüzleştirdikleri o andan tarihi bir kare.

Editör: TE Bilişim