Barış Arslan

*Batman’ın eski eğitim yuvalarından biri de Site Mahallesi’ndeki ilkokul ve ortaokul binasıydı. O eğitim yuvasında okumak ayrılacaktı. Batman, 1990’lı yıllarda ‘72’ plaka özel araçlara takmak Batmanlıların tutkusuydu. Petrol şehrinin dününe dair farklı fotoğraflar…

TPAO’NUN ÇAMLIĞI GENÇLERİN RÜYASIYDI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu Site Mahallesi’ndeki eğitim yuvasında okuyanlar, petrolcü yöneticilerin çocuklarıydı. Batman’ın eski Mahallelerinde oturan bazı ailelerin de çocukları TPAO tesislerindeki eğitim yuvalarında okurdu. Eski eğitim yuvalarının dibindeki çamlık bölgesi ise gençlerin dinlendikleri adresti. İşte 1970 yılında Atatürk Ortaokul’un da okuyan ve şimdilerde Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen’in, çamlıkta çektirdiği hatıra kare.

‘72’ PLAKAYA İLGİ VARDI

16 Mayıs 1990 tarihinde ‘İl’ olan Batman’da o dönemlerde araçlarına ‘72’ plaka alabilmek için araç sahipleri yarışa girerdi. Batman-Siirt il sınırında aracına ‘72’ plaka takan TPAO emeklisi ve halen Emekliler Derneği Başkanlığını yapan Hüseyin Ekmen, o dönemlerde özel aracına aldığı ‘72’ plaka ile objektife böyle yansımıştı.

PİKNİK ALANLARI FOTOĞRAFLARDA KALDI

Burası Batman-Diyarbakır il sınırına yakın Diktepe (Xıncıka) köyü yakınındaki Gölbaşı mezrası. Yıl 1999. Batmanlılar, yazın sıcak havalardan uzaklaşabilmek için suyun bulunduğu alanların etrafına akın ederlerdi. 21 Yıl önce çekilen bu hatıra karedeki simalardan biri de Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen. Şimdilerde bu piknik alanları kayboldu.

BELEDİYESPOR’DAN MALZEMECİ ALİ GEÇTİ

24 Yıllık profesyonel takım unvanını elinde bulunduran Batman Belediyespor, 13 yıl önce amatöre düşmüştü. Turuncu-Mavili ekipte süre malzemecilik yapan Ali Taran, sempatikliğiyle futbolseverlerin de sevgisini kazanmıştı. Belediyespor’da şampiyonluk sevinci yaşayan malzemeci Ali, aldığı maaş ve primi futbolcu ile bazı taraftarlarla paylaşırdı. İşte 80’li yıllarda bir deplasmandan önce Ali ve bir futbolcunun siyah-beyaz karesi.

Editör: TE Bilişim