Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

 *Batman’ın eski terzileri 1970’li yılların ortalarında kadar Sümerbank Şubesi’nin olduğu 1’inci caddenin çevresindeki iş merkezlerindeydi. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü Kristal Park’ın amir ve personeli parmakla gösterilirdi. TPAO tesislerindeki ilkokul ve ortaokul’un aile birliklerinin kongreleri velilerin akınına uğrardı. İşte Batman’ın eskiye dair fotoğrafları…

70’LERİN TERZİLERİ
Batman’ın ilk terzileri Sümerbank Batman Şubesi’nin bulunduğu 1’inci caddeye yakın iş merkezlerinde hizmet verirlerdi. Yıl 1972. Yer: Şengünler pasajı. Petrol şehrinin ilk terzilerinden Hüseyin Ekmen, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ne girmeden önce uzun süre terzilik yaptı. Petrol kentinin eski terzilerinden merhum İbrahim İpekyüz ve Mehmet Bulut, bir zamanların moda terzisi Hüseyin Ekmen’in işyerinde çektikleri hatıra kare.

KRİSTAL PARK’IN PERSONELİ
1989 Yılında hizmete açılan TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün en modern konaklama merkezi olan Kristal Park’ın personeli kusursuz hizmet ederdi. Dönemin TPAO ünite müdürlerinden Mustafa Cangır, Mehmet Fırat, Hidayet Eren, Sedat Özsümer, Hüseyin Ekmen, Nurullah Uçar, merhum Selahattin İnağ, Zeki Ekinci, Kemal Akikol ve Recep Başalak’ın da aralarında bulunduğu Kristal Park’ın personeli, efsane müdür merhum Mehmet Yamaç’tan övgü alırdı. Şimdilerde bu karedekilerin çoğu TPAO’ya veda etti.

OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTILARI
Burası TPAO eski kapalı sineması. Şimdilerde o kapalı sinema salonunun yeri eğitim yuvasına dönüştürüldü. 1991 Yılında dönemin TPAO Bölge Müdürü Fikret Yöndem, Batman eski Milletvekili Faris Özdemir, Atatürk ilk ve ortaokulu aile Birliği Derneği eski Başkanı Hüseyin Ekmen ve Okul Müdürü Fikret Bademci’nin katıldığı okul aile birliği toplantısından geride bu kare kaldı.

TPAO’DA DAYANIŞMA VARDI
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski ünite müdürleri ile şefleri arasındaki diyalog görülmeye değerdi. Yıl 1989. Batman Petrolspor’un unutulmaz futbolcularından kaleci Mithat Atalay, merhum Salih Eren, Hüseyin Ekmen ve eski kaptan Sait Baymaz’ın çektiği hatıra kare. O karede eski futbolculardan Salih Eren, önceki yıl yaşama veda etmişti.

Editör: TE Bilişim