Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

*Batman’ın eski Milletvekilleri ve politikacılarından Faris Özdemir, bir zamanlar husumetli olan aileleri barıştırırdı. Halen de bu görevi sürdüren Özdemir, politikada aktif olduğu dönemlerde basmadık yer ilçe, belde, köy ve mezra bırakmazdı. Batman’ın 2000’li yıllar ile 2015’te Valilik yapan iki sima, yıllar önce bir açılışta buluşmuşlardı. Batman’ın 60 yıllık marka kulübü Petrolspor’a, bir zamanlar altyapısı ve 2. Ligdeki dönemlerinde en başarılı ekipti.

AİLELERİ HEP BARIŞTIRDI

Batman’da iz bırakan Milletvekilleri arasında yer alan DYP’de iki dönem Milletvekilliği yapan eski politikacılardan Faris Özdemir, yörede yer yer husumetli olan aileleri barıştırdı. Aktif siyaset döneminde Batman’ın il sınırları içinde dolaşmadık yerleşim birimi bırakmayan eski Milletvekili Faris Özdemir, 1990’lı yılların başında Kozluk ilçesinde husumetli iki aileyi barıştırdığında objektiflerimize böyle yansımıştı.

İKİ ESKİ VALİYİ BULUŞTURAN AÇILIŞ

Yıl: 2000. Dönemin Batman Valisi İsa Parlak’tı. Kozluk ilçesinin Bekirhan Beldesinde sağlık ocağının açılışına o zamanlar Kozluk Kaymakamlığını yapan Batman’ın 2015 yılındaki Valisi Azmi Çelik de o törendeydi. Kozluk eski Belediye Başkanı Ayhan Işık, Bekirhan belde Belediye Başkanı merhum Yahya Demir ile bazı belde sakinlerinin de katıldığı o açılışta Batman’ın iki eski Valisi Parlak ve Çelik’ten geride kalan hatıra bir kare.

PETROL’DEN FUTBOLCU FIŞKIRIRDI

Yıl: 1993. Burası eski 16 Mayıs Şehir stadı. Açık tribünün üstü yeni kapatılıyordu. Petrolspor’un altyapısında genç yetenekler, Kırmızı-beyazlıların maçları öncesinde kendi aralarındaki maçları, az sayıdaki futbolseverlerin de ilgisini çekerdi. TPAO Batman eski Bölge Müdürü Fikret Yöndem, TPAO eski yöneticilerinden Ertan Engin, Yüksel Kurt, Kaplan Kaplan ve Adanalı Selami Büyükyapıcı’nın da aralarında bulunduğu o genç yeteneklerin başında antrenör merhum Agit Balcı vardı. İşte bir zamanların kolej takımını andıran Petrol’ün minikleri şimdilerde 40 yaşın üstünde.

BİR ZAMANLAR PETROLSPOR

2. Ligde mücadele ettiği ilk yıllarda Batman Petrolspor, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya’nın korkulu rüyası idi. İzmirli kaleci Yüksel, Batmanlı İsa, Mesut ve kaptan Ahmet Demirhan’ın da aralarında bulunduğu o mükemmel kadroda merhum Fırat, Günay, Hakan Kaygusuz ve Meriç gibi yıldız futbolcular forma giymişti. Batman 16 Mayıs Şehir stadının onarımda olduğu o sezon, ilk maçını komşu ilçe Kurtalan’daki sahada oynayan Kırmızı-Beyazlılar, Çanakkale Dardenelspor’u 1-0’lık skorla devirmesini bilmişti.

Editör: TE Bilişim