Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

*Batman’ın henüz ‘İlçe’ dönemiydi. Turgut Özal Bulvarı güzergahı gelişiyordu. Batman’ın şimdiler de en büyük mahallesi konumundaki Kültür Mahallesi yoktu. 1970’li Yıllar öncesinden amatör takım yerine mahalli ekipler vardı. Batman’ın dününe ait bir kesit kare daha…

80’Lİ YILLARDA TURGUT ÖZAL BULVARI
Burası 1980’li yılların şimdi ki Turgut Özal Bulvarı. Daha önce komşu il Diyarbakır’a giden tek yol güzergahı olduğu için bulvara ‘Diyarbakır caddesi’ adı verilmişti. Yıldız camisinin eski binasının dikkat çektiği karede Nasıroğlu işhanı henüz yoktu. Nayman ile İnsel ailesine ait 4 katlı kırmızı renkli bina, şimdiki Telekom binasına komşu sayılırdı. O dönemler kent merkezinde araç sayısı sınırlıydı. Cadde ve sokaklarda park eden araçlar, iki elin parmak sayısını geçmezdi.

MAHALLİ TAKIMLI TURNUVALAR
Yıl 1969. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün tesisleri içindeki çamlıkta hatıra kare çeken iki tanıdık sima. Biri TPAO Batman Bölge Müdürlüğü emeklisi Zeki Bedir (Ayakta). Diğeri ise İzmir’de yaşayan Ömer Örük. O dönemler kentte mahalli takımlar arasında oynanan turnuvaların müsabakaları TPAO stadında olurdu. Yıldırımspor forması ile Bedir ve Örük, objektiflere böyle yansımıştı.

NEREDE O ESKİ ATATÜRK PARKI
Yıl 1978. Bir zamanlar şimdi ki Atatürk Parkı, kent merkezinin dışındaydı. Atatürk Parkı’ndan ötesi yoktu. Hafta sonları gençlerin ilgi gösterdiği tek yeşil alan Atatürk Parkı idi. İşte Hacı Şehmus Akçay ile merhum Ziya Şen’in, eski Atatürk Parkı’ndaki hatıra fotoğrafı.

BATMAN GENÇLİKSPOR’DA İZ BIRAKTILAR

Batman’ın eski amatör takımlarından Gençlikspor’da uzun yıllar forma giyen Hacı Akçay, Ekrem Beytüt ve Zeyni Arpa, ayrılmaz üçlüydü. TPAO’nun emektar sahasında yıllarca forma giyen emektar futbolcular, amatör ruhla mücadele ediyordu. İşte Batman Gençlikspor’da iz bırakan üç emektar futbolcunun bir maç öncesinde çektikleri hatıra kare.

Editör: TE Bilişim