Barış Arslan

*Midyat Garajı bir zamanlar mobilya, kereste ve doğrama atölyelerinin olduğu bölgeydi. Çoğu Midyatlı olan işyerlerinin açtıkları mobilya imalat atölyelerinde yüzlerce usta yetişmişti. Batman’ın gözde lisesi EML’de ise dönemin öğretmen ve öğrencilerinin arasındaki diyalog ortamı dikkat çekiciydi. İşte eski Batman’ın eski fotoğraflarından bir kesit kare.

MİDYAT GARAJI’NDA ESKİ MOBİLYACILAR

Batman’ın Midyat Garajı, bir zamanlar eski çarşı merkezinin gözde yeriydi. Eski mobilya kereste ve doğrama esnaflarından biri de merhum Fevzi Gülşen’di. O atölyede yüzlerce mobilyacı ustası yetişmişti. Hacı Akçay, Fahri Büdün ve marangozcu Abdüş’ün de aralarında bulundukları o eski mobilya atölyesinin dili olsa da o Midyat Garajı’nın dününü anlatsa.

ESKİ MOBİLYA USTALARI

Batman’ın eski mobilya ustaları işlerini severek yaparlardı. Batman amatör liginin köklü kulüplerinden  olan Gençlik Spor Kulübü’nde yıllarca forma giyen Hacı Akçay ve iki ustasıyla birlikte mobilya atölyesi önünde çektikleri siyah-beyaz kare.

1980’DE EML’NİN BANDO TAKIMI

Yıl 1980. Gençlik ve Spor Bayramı töreni öncesinde TPAO çamlığında bayram hatırası çeken Endüstri Meslek Lisesi Bando ekibindeki öğrencilerin bayram sevinci siyah-beyaz kareye yansımış. 40 Yıl öncesinin bayram hatırası çeken öğrenciler arasında iki eski okul Müdürü Nazmi Öztürk ile Hüsamettin Tunca’nın da bulunduğu o öğrenciler şimdilerde 50 yaşın üstünde.

BAYRAM KUTLAMALARI TPAO’DAYDI

23 Nisan 1980. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü tesisleri içindeki emektar sahada geçmişteki resmi bayramlar yapılırdı. 1978-80 Yılları arasında okul müdürlüğü yapan Nazmi Öztürk ve Abdullah Tutman, 1980 yılının 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramı törenlerini izlerken objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim