Barış Arslan

*Batman’ın ilk müzik market arasında Barış kasetçilik vardı. 1970 ve 80’li yıllarda TPAO Sitesi, ilçe sakinlerinin de tek dinlenme alanıydı. İşte eski Batman’dan bir kesit kare.

İLK MÜZİK MARKET

Batman’ın ilk müzik marketlerinden biri de eski SSK Caddesi’ndeki Barış Kasetçilikti. Hala yıllara meydan okuyan bu mekanın ilk işletmecisi Refik İmamoğlu idi. Yıl 1981. Batman’ın ilk giyim mağaza sahiplerinden Sait Altan ile İmamoğlu, 39 yıl önce Barış Kasetçilik de çektikleri hatıra kare.

1984’TE TPAO GİRİŞ KAPISI

Bu kare tam 36 yıl önce çekildi. Bir zamanlar yeşil alan sayısının yok denecek kadar az olduğu Batman’da, TPAO Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu Site’de aileler özellikle yaz mevsiminde dinlenirdi. İşte Batman’ın eski giyim mağazası sahiplerinden ve halen İkinci cadde de giyim mağazası zinciri bulunan Sait Altan’ın, 1984 yılında site girişindeki pozu.

ŞİRİNEVLER MAHALLESİ’NİN GENÇLERİ

Tüpraş Batman Rafinerisine komşu olan semtlerden biri de Şirinevler. Yıllar önce petrol emekçileri ve şehrin tanınan aileleri bu mahallede otururdu. Yıl 1977. Bir zamanlar Batman’ın gözde alış veriş yerlerinden olan ‘Yayla Ticaret’ İşletmecilerinin de aralarında bulunduğu hatıra karede yer alanlar; “Server Yayla, Cevdet Yayla, Sait Altan ve Enver Yayla.” 1990’lı yıllarda Yayla Ticaret işletmecileri işlerini büyüterek, Gaziantep’e yerleşti.

ACETLER İŞ MERKEZİN’DEN DDY BATMAN GAR’I

Batman’ın ‘ilçe’ olduğu dönemlerdi. Çok katlı apartmanların olmadığı ve daha çok iki katlı işyerleri ile apartmanların olduğu dönemde Batman’ın figürleri her yerden görünürdü. TMO’nun eksi siloları, DDY Batman Garı, DDY yangın kulesi ve Tüpraş Batman Rafinerisi’nin TCC ünitesi her yerden görülürdü. İşte Acetler pasajının ikinci katında hatıra kare çeken giyim mağazası sahibi Sait Altan’ın, çektiği siyah-beyaz kare eski Batman’ın fotoğrafını gözler önüne seriyor.

Editör: TE Bilişim