Barış Arslan

*Bir zamanların ünlü televizyoncusu merhum Tayfun Talipoğlu, ekranlara taşıdığı yol hikâyeleriyle başarılı gazeteciydi. Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan’la yıllar önce ödül alan Talipoğlu, Batman’ın başarılı gazetesi Çağdaş’ı örnek yerel gazete göstermişti. Batman’ın eski 16 Mayıs Şehir stadı ‘Millet Bahçesi’ne dönüşmeden ne şampiyonluklara ev sahipliği yapmıştı. Eskişehirli başarılı Teknik Direktör Kamuran Yavuz, Batman’ı futbolda örnek şehir göstermişti. İşte 25 yıl öncesinin farklı kareleri…

TALİPOĞLU VE ARSLAN

Yıl 1995. Ankara’da ‘Yerel basında Yılın Başarılı’ gazetecisi ödülünü alan Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan ile birlikte televizyonculuk ödülünü alan NTV’nin başarılı program yapımcısı Tayfun Talipoğlu idi. ‘Yol hikâye’lerini ekranlara yansıtan Talipoğlu, bir süre önce yaşama veda etmişti. İşte Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan ile merhum Talipoğlu’nun, başkentte 24 yıl önce aldıkları ödül töreninde geride kalan kare.

90’LI YILLARDA ZEKİ ŞANAL OKULU

Batman’ın eski Valilerinden Zeki Şanal’ın adı hala Cudi Mahallesi’nde bir eğitim yuvasında yaşıyor. 1993 Yılında ilk Valiliği Batman’da yapan Şanal’ın ismi ilköğretim okuluna verilmişti. Tam 26 yıl önce kenar mahalle’de yapılan o eğitim yuvasının yapıldığı dönemlerde, o bölge büyük kasabayı andırıyordu. İşte Batman Çağdaş’ın arşivindeki Zeki Şanal İlkokulunun 26 yıl öncesinin halini gösteren manzara.

NEREDE O ESKİ TARAFTAR

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün bünyesindeyken herkesin parmakla gösterdiği ve kolej takımı konumundaki o güzide ekip, son 5 yıldır düştüğü durum yüzünden futbolseverler de maçlara sırtını döndü. Bir zamanlar, futbolseverler 16 Mayıs şehir stadının kapalı ve açık tribünlerine sığmazdı. İşte 1998 Yılında Play-Off’ta süper lig biletini alan Kırmızı-Beyazlıları yalnız bırakmayan o coşkulu taraftarın, bulunduğu açık tribünden bir manzara.

KAMURAN YAVUZ’LU GÜNLER

1998-99 Futbol sezonunda Batman Petrolspor’un 2. Ligden Süper Ligin Play-Off maçlarına çıkaran başarılı Teknik Direktör Kamuran Yavuz’du. Kurduğu güçlü ekiple Petrolspor’da tarih yazan başarılı Teknik Direktör Yavuz, Batman’ın bölgede futbolun ‘örnek şehri’ göstermişti. 1997-98 Futbol sezonunda sezon açılışını Batman Belediyespor’la yapan Kırmızı-Beyazlıların eski Teknik Direktörü Kamuran Yavuz, o sezon Turuncu-Mavilileri çalıştıran Antrenör Orhan Kapucu ile objektiflerimize böyle poz vermişti.

Editör: TE Bilişim