Barış Arslan

*Uluslar arası sanatçı Ahmet Güneştekin’in, 14 yıl önce İstanbul eski AKM’de açtığı sergiye katılan Yaşar Kemal, Batman eski Valisi Recep Kızılcık ve işadamı Zeki Seven, şimdi aramızda yok. Batman’ın eski Belediye Başkanı Salih Gök’ün dönemindeki hizmetleri konuşuluyor. İşte Batman’ın eskiye dair farklı kareleri.

ÜÇ SİMA ARAMIZDA YOK

Batman’ın Uluslar arası sanatçısı Ahmet Güneştekin,2005 yılında İstanbul-Taksim’deki AKM eski binasında açtığı sergi büyük yankı uyandırmıştı. Dönemin Batman Valisi Recep Kızılcık, ünlü Edebiyatçı Yaşar Kemal ve Batman’ın tanıdık simalarından işadamı Zeki Seven de o sergiye renk katmıştı. Yaşar Kemal’in, “Mezopotamya’nın en iyi çizgilerini Ahmet Güneştekin sanatına yansıtıyor” dediğinde, bir çok sanatsever Güneştekin’in eserlerine yönelmişti. İşte Batman Çağdaş Gazetesi Yazı işleri Müdürü Arif Arslan’ın da aralarında bulunduğu o renkli sergiden tarihi bir kare. O sergiye renk katan Yaşar Kemal, eski Vali Recep Kızılcık ve İşadamı Zeki Seven, hakkın rahmetine kavuştu.

BU MANZARALAR TARİHE KARIŞTI

Burası ikinci el cep telefonlarının satışı yapıldığı güzergâh. Eski oto Galericiler Sitesi’ne komşu olan güzergâhın girişinde devasa bir süs havuzu vardı. 1994 Yılında Belediye Başkanlığına seçildikten sonra denetimleriyle adından söz ettiren Belediye Başkanı merhum Salih Gök, bazı ünite müdürleriyle birlikte o güzergâhta incelemelerde bulunurken, objektiflerimize böyle yansımıştı. Şimdilerde o güzergahta ne süs havuzu kaldı ne de eski kahve ve çayhaneler.

İKİSİ DE HAYATTA DEĞİL

Göreve seçildikten sonra Batman’da kurduğu et tanzim satış mağazasıyla dar gelirlilere et imkanı sağlayan Başkan merhum Gök’e, o dönemlerde bir destek de eski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı merhum Mehmet Teymur’dan gelmişti. İşte eski Tanzim Satış Mağazası’nın açılışına katılan Gök ve Teymur’dan geride kalan kare.

AKŞENER VE KIRATLIOĞLU’NU KARŞILAMIŞTI

Yıl 1995. Dönemin eski Devlet Bakanlarından Esat Kıratlıoğlu ve şimdi ki İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hava limanı da karşılayan isim; Batman Belediye eski Başkanı merhum Salih Gök’tü. Kısıtlı imkanlarla o dönemlerde Batman’da önemli hizmetler veren merhum Gök, dönemin Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’i de Batman Belediyesi’nde konuk etmişti. Demirel, merhum Gök’ü kutlamıştı. İşte Gök’ün eski politikacılarla havalimanı ve Belediye’de karşıladığı kareler.

Editör: TE Bilişim