Barış Arslan

*Batman Belediyesi’nin 1990’lı yıllardaki yöneticilerinin çoğu emekliye ayrıldı. Bazıları da yaşama veda etti. 1990’lı yıllarda Belediye’nin et tanzim satış mağazası vardı. Belediye, halka ucuz ekmek imkanı sağlıyordu. Belediye araçları ucuz ekmeği, kentin dört bir yanına ulaştırırdı. İşte 90’lı yıllardaki Batman Belediyesi’nden farklı kareler…

90’LI YILLARIN ÜNİTE MÜDÜRLERİ

Batman Belediyesi’nin 1998 yılının sonuna kadar ünite müdürlerinin çoğu Batmanlı idi. Yıl 1998. Belediye’de bir bayram kutlamasından bir kare. Dönemin Belediye ünite müdürlerinden Şantiye Müdürü Bayram Sayın, Muhasebe Müdürü Necati İrkin, Yazı işleri Müdürü merhum Nurettin Sapan, Su ve otobüs işletme müdürü Ömer Ayrılmak, Personel şefi Şerif Kalaycıoğlu ve Temizlik İşleri Müdürü Süleyman Aksoy, objektiflere böyle yansımıştı.

TAPAN’IN NİKÂH ŞAHİTLERİ

Tarih 24 Haziran 1995. Yer Batman Belediyesi konferans salonu. Valilik eski Basın biriminde yıllarca görev yapan İrfan Tapan, yaşamını birleştirdiği Nurcan Tapan ile nikah masasında. Nikah şahitlikleri de dönemin Valisi Salih Şarman, Belediye Başkanı merhum Salih Gök ve Hava Meydan eski Komutanı Muharrem Atak yapmıştı. O dönemlerde de Belediye Evlendirme Müdürü olan Nuri Turgut’un da bulunduğu nikah töreninden bir kare.

BELEDİYE’DE ET TANZİM SATIŞ MAĞAZASI

1994 Yılında Batman Belediye Başkanlığına seçilen Salih Gök, kentte bir ilke imza atmıştı. Batman’daki dar gelirlilerin, ucuz etten yaralanabilmeleri için eski Sebze-Meyve Hali bitişiğindeki Yıldız Kaya iş merkezinde et tanzim mağazası açılmıştı. Ucuz etin satıldığı mağazanın önünde izdiham eksik olmazdı. İşte 1995 yılında Belediye’nin eski tanzim satış yerinden bir fotoğraf.

BELEDİYE’DEN UCUZ EKMEK

Batman Belediyesi’nden bir hizmet karesi daha. Yıl 1994. Batman eski Belediye Başkanı merhum Salih Gök, Et tanzim satış mağazasına yakın yerde ‘ucuz ekmek’ satış yeri açmıştı. ‘Belediye ekmek satış yeri’ yazılı bez pankartın asılı olduğu satış noktasında; Belediye’ye ait branda ile üstü kapalı pikap, ucuz ekmeği kentin kenar mahallelerine de ulaştırıyordu.

Editör: TE Bilişim