Barış Arslan

*Batman’da iz bırakan ‘İlçe’ yöneticileri şimdilerde aramızda yok. 1977 Yılında Batman Belediye Başkanvekili merhum Şehmus Demir’di. 23 Nisan Bayramı’nda dönemin Kaymakamı Ayhan Bilge ile emektar TPAO sahasında törene katılan Demir ve eski Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ertuğrul’un da aralarında bulunduğu o eski siyah-beyaz karelerden bir kesit.

1977 YILININ 23 NİSAN’I

Yıl 1977. Burası TPAO stadı. Batman’ın eski Kaymakamı Ayhan Bilge, dönemin Belediye Başkanı merhum Mustafa Ramanlı idi. Başkanvekili ise merhum Şehmus Demir idi. Milli Eğitim Müdürlüğü görevini bir yıl öncesinde Mehmet Ali Buğday’dan devralan emektar eğitimci Mehmet Ertuğrul, öğrencilerle iç içe bayram töreninde objektiflere böyle yansımıştı.

GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINDA TPAO STADI

1981 Yılında Batman’da coşkulu geçen Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği tek stadın olduğu TPAO tesislerindeydi. Batman’ın eski Kaymakamlarından Hayrullah Yıldız, Belediye Başkanvekili, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ertuğrul ve Batman Lisesi eski Müdürlerinden Mehmet Beştaş protokolde yer alırken, stad tribünleri ise tıklım tıklımdı. İşte renkli geçen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’ndan bir hatıra kare.

GENÇLER BAYRAMA İLGİ GÖSTERİRDİ

Bir 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’ndan siyah-beyaz bir kare daha. Yıl 1982. Dönemin Kız Meslek Lisesi öğrencilerinden Netice Değer ve Hülya As’ın da aralarında bulunduğu 4 başarılı öğrenciden geride bu kare kalırken, Batman’da renkli geçen bayram kutlamalarında TPAO’nun emektar stadının tribünlerinde ise yer kalmazdı.

ESKİ ÖĞRETMENEVİ SALONU

1992 Yılında hizmete açılan Batman Öğretmenevi salonunda bir dönemler etkinlikler düzenlenirdi. Batman’ın ilk Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Tarhan, Batman Çağdaş Yaz İşleri Müdürü Arif Arslan ve eski gazeteci Kemal Tapan’ın da bulunduğu fotoğraf karesinde Öğretmenevinin eski ortamını belgeleyen bir kare.

Editör: TE Bilişim