Barış Arslan

*Batman’ın ‘İlçe’ döneminde resmi bayram ve resmi törenler TPAO stadında olurdu. Batman’ın eski Kaymakamlarından Hayrullah Yıldız, Milli Eğitim Müdürlerinden Mehmet Ertuğrul ve TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün efsane Müdürü merhum Mehmet Yamaç, protokolün dikkat çeken simalarıydı. TPAO Stadı tribünleri, veli ve öğrencilerce dolup taşardı. İşte Batman’ın 1970 ve 80’li yıllardaki bayram manzaralarından fotoğraflar.

19 MAYIS BAYRAMI VE TPAO STADI

Burası TPAO stadı. Bir 19 Mayıs ve Gençlik Spor Bayramı’ndaki manzara müthişti. 1981 Yılında Gençlik ve Spor Bayramı törenleri TPAO emektar stadında yapılırdı. Dönemin Kaymakamı Hayrullah Yıldız’a eşlik eden yöneticiler arasında Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ertuğrul, Garnizon Komutanı da vardı. TPAO’nun bir zamanlar efsane Bölge Müdürü Mehmet Yamaç’tı. TPAO’da iz bırakan Yamaç, protokolün önde gelen isimleri arasındaydı. İşte merhum Yamaç’ın, Kaymakam ile aynı protokol sırasında bulunduğu hatıra bir kare.

ESKİ KIZ MESLEK LİSESİ BİNASI

Batman Kız Meslek Lisesi eski binası TPAO tesisleri içindeydi. Eski postane ile okullar iç içeydi. Taştan yapılan eski binada yüzlerce öğrenci mezun olmuştu. 01.03.1976 Yılında Batman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevi üstlenen Mehmet Ertuğrul, dönemin Kız Meslek Lisesi Müdiresi ve Kaymakam Ayhan Bilge ile okul bahçesinde objektiflere böyle yansımıştı.

BU DA SİTE ORTAOKULU

Yıl 1977. Burası TPAO tesisleri içindeki Site Ortaokulu, dönemin Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ertuğrul, okulun başarılı öğrencilerinden Saadet İlkin’e ödül verirken, yanında Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Eşref Bulcan ve bazı eğitimciler, öğrencilerin ödül sevincine ortak olmuştu. Site ortaokulundaki o öğrenciler şimdilerde 60 yaşın üzerinde. O öğretmenlerin tamamı ya emekli oldu ya da Batman’dan ayrıldı.

YILLARINI EĞİTİME VERMİŞTİ

1976 ila 1988 Yılına kadar Batman’ın Milli Eğitim Müdürlüğünü yapan Mehmet Ertuğrul, kentte uzun süreyle idarecilik yapan eğitimciydi. 1960 ila 1975 Yılları arasında Milli Eğitim Müdürlüğü TPAO tesisleri içindeydi. Ertuğrul’dan önce Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ortaokul Müdürlüğü görevini Mehmet Ali Buğday yürütüyordu. 1976 Yılında ise Batman Milli Eğitim Müdürlüğünü üstlenen Ertuğrul, EML’de düzenlenen bir etkinlikte öğrencilere hitap ederken, arka fonda duran ilk-ortaokul öğrencilerin şıklığı ise dikkat çekiyor. Emektar eğitimci Ertuğrul, eski Devrim ile Hürriyet ilkokulunda 4 yıl görev yapmıştı.

Editör: TE Bilişim