Barış Arslan

*Batman’ın ‘ilçe’ döneminde iz bırakan yöneticileri vardı. Milli Eğitim’de Mehmet Ertuğrul, Özel İdare’de İshan Işık ve Nüfus Müdürlüğü’nde de Aziz Erdem gibi önemli simalar ilçe döneminin unutulmayan simalarıydı. Yine Batman’ın renkli siyasetçilerinden merhum Şehmus Demir de iz bırakan isimlerdendi. İşte Batman’dan eski kareler...

ÜÇ ESKİ MÜDÜR BİR ARADA
1970’li Yıllarda şimdi ki Meydan Ortaokulunun yeri Kaymakamlık binasıydı. 1990 Yılında ise o tarihi bina Valiliğe bağlı bazı müdürlüklere dönüştürülmüştü. Adliye binasının da ikinci katta olduğu o eski binada, 4 savcı bir oda da görev yapardı. Yıl 1970. Dönemin Batman İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ertuğrul, Nüfus Müdürü Aziz Erdem ve Özel İdare Müdürü İhsan Işık, objektiflere böyle yansımış. Üç eski yönetici de yıllar öncesinden emekliliğe ayrıldı.

FOLKLÖRÜN BİRİNCİLERİ
Burası 50. Yıl İlkokulu. Dönemin Okul Müdürü Mehmet Emin Ekmen idi. İlçe Milli Eğitim Müdür ise Mehmet Ertuğrul’du. Folklor yarışmasında birinciliği kazanan öğrencileri 1970’lı Yılların ortalarında dönemin eğitimcileri ve öğretmenleri böyle kutlamıştı. Bu öğrencilerin çoğu şimdilerde 50 yaşın üstünde ama yarışmada birinciliği elde eden o başarılı öğrenciler, aldıkları kupa ile bu pozu vermişti.

BATMAN LİSESİ BANDO TAKIMI
Batman Lisesi’nin bando takımı 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramlarını coştururdu. TPAO’nun emektar sahasındaki resmi bayram törenleri, coşkulu geçerdi. Bayramlarda görev alan Batman Lisesi kız ve erkek öğrencileri tören öncesinde hatıra fotoğraf çekmeyi ihmal etmezdi. İşte 1976-77 Eğitim-öğretim yılında Batman Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerin, bir 19 Mayıs Bayramı öncesinde çektikleri hatıra bir kare.

LİSESİ ÖĞRENCİLERİN ŞIKLIĞI
1976-77 Eğitim-öğretim yılında Batman Lisesi’nde okuyan bir grup öğrenci, dönemin öğretmenleriyle bayram hatırası fotoğrafı çektirmiş. Eski öğrencilerden Kadri Çelik, bazı eski lise öğretmenlerinin de aralarında bulunduğu Batman Lisesi gençleri şık elbiseleriyle dikkat çekiyor. Öğrencilerin arka fonunda ise TPAO’nun sembolü olan eski Beyaz Saray binası da duruyor. O sembol bina yıllar önce yıktırılmıştı.

Editör: TE Bilişim