Barış Arslan

*Batman’ın ‘İlçe’ döneminde son Ağır Ceza Reisi Ali Vurur’du. 30 Yıl öncesinde Vurur’a Kristal Park’ta veda gecesi düzenlenmişti. 70’li Yıllarda Batman, folklor turnuvalarında dereceyle dönerdi. Petrol kentinin resim sergileri göz kamaştırırdı. Batman Lisesi bünyesindeki Ortaokulu ise Site ortaokulu ile yarışırdı. İşte şehrin eski fotoğraflarından bir kesit…

İLÇE DÖNEMİNİN SON AĞIR CEZA REİSİYDİ

Aslen Mersin-Tarsuslu olan Hakim Ali Vurur, 1987 ile 1990 yılları arasında Batman’da görev yaptı. Eski hükümet konağında görev yapan Ağır Ceza Reisi Ali Vurur’a o dönemlerde hizmete yeni açılan Kristal parkta diller destan bir veda gecesi düzenlenmişti. Yargıçlar  ile adliye personelinin yanı sıra TPAO üst düzey yetkililerinin de katıldığı o muhteşem veda gecesinde Vurur, sahneye çağıran konuklar arasında Gazeteci Kemal Tapan da objektiflere böyle yansımıştı.

BATMAN FOLKLORDA DERECEYE GİRERDİ

Yıl 1979. Batman’ın Ortaokullarında eğitim gören öğrencilerinin oluşturduğu folklor ekibi Siirt’te birincilik elde etmişti. Batman’ın eski esnaflarından Emin Kuyumcu’nun büyük oğlunun da aralarında bulunduğu kız-erkeklerden oluşan bu folklor ekibi o dönemler, Siirt’ten Batman’a birinciliği getirmişti. Batman’a özgü kıyafetlerle yarışmaya katılan folklor ekibi, Jüri’den tam puan almıştı. Fotoğraftaki öğrencilerin yaşı ise günümüzde 50’inin üstünde.

RESİM SERGİLERİ GÖZ KAMAŞTIRIRDI

1977-78 Eğitim-öğretim döneminin yılsonu etkinlikleri kapsamında Batman Ortaokulu’nun açtığı resim sergisinde öğrencilerin eserleri, eğitimcilerin dikkatini çekmişti. Eski eğitimcilerden Bayram Sayın, Latif Yanmaz ve Necmi Karatay’ın 15 Mayıs 1978 tarihinde Batman eski ortaokulunda katıldıkları resim sergisinden siyah-beyaz bir kare.

LİSE VE ORTAOKUL AYNI BAHÇEDEYDİ

Burası Batman eski Lisesinin bahçesi. Ortaokul ile lise aynı bahçedeydi. Bir dönemler Batman ortaokulunda öğretmenlik yapan Bayram Sayın, 3 Mayıs 1978 tarihinde tatil öncesinde öğrencileriyle bu hatıra kareyi çekmişti. O dönemler ortaokula giden kız öğrenciler siyah önlük giyerdi.  Erkek öğrenciler ise şapka döneminden yeni kurtulmuştu. İşte eski ortaokulda bir fotoğraf daha.

Editör: TE Bilişim