Barış Arslan

*1968-69 Yılında eğitime açılan Batman Lisesi’nin kaba inşaatı tamamlandığında dönemin öğrencileri okulun açılışını iple çekmişlerdi. Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş de Batman Lisesinden mezun olan ilk öğrencileri arasında yer alıyor. İşte Batman Lisesi’nin ilk öğrencileri ve o tarihi lisede ek binanın inşaatı.

İLK LİSE BİNASI

Batman’da ilk lise binasının temeli 1967 yılında atılmıştı. Kaba inşaatı tamamlanan zemin katıyla birlikte 3 katlı lisenin bitmesini dört gözle bekleyen o dönemde bazı öğrenciler çevre illerin liselerinde eğitim ve öğretimlerini sürdürüyorlardı. İşte lisede ek binası önünde 49 yıl önce hatıra fotoğraf çeken Bayram Sayın’dan tarihi bir kare.

ODA BAŞKANI AYDİŞ VE ARKADAŞLARI

Halen Batman Ziraat Odası Başkanlığını yürüten Nizamettin Aydiş, 1971 yılında Batman Lisesinde eğitim gören öğrenciler arasında. Başkan Aydiş’le birlikte lisede eğitimini sürdüren diğer öğrenciler Bayram Sayın ve Ruşen Kayapınar’dı. Batman Lisesinin penceresinden objektiflere poz veren eski liselilerden hatıra bir fotoğraf.

İZ BIRAKAN EĞİTİMCİYDİ

Batman Lisesinin eski eğitimcilerinden bir de iz bırakan resim öğretmeni Namık Dikici idi. Lise’nin gözde eğitimcisi Dikici, geçen yıl hayata veda etmişti. Lisenin yeni eğitime açıldığı dönemde ilk öğrencilerden Bayram Sayın ve Ayvaz Yasak’la birlikte 1972 yılında hatıra kare çeken örnek eğitimci Dikici’den geride bu kare kaldı.

SİTE ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ

TPAO Sitesi’ndeki Atatürk Ortaokul’unda da bir zamanlar eğitim görmek ayrıcalıktı. 60’lı yıllarda Batman’da tek ortaokul sitede idi. Petrolcü ailelerinin çocuklarının yanı sıra kent merkezinde oturan aileler de çocuklarını Site Ortaokulu’na gönderirdi. İşte 1968 yılında Site havuzu kenarında ders çalışan öğrencilerden Bayram Sayın, Hasan Yanar, Bayram Kaya ve Salih Yanar’dan hatıra bir kare.

Editör: TE Bilişim