Barış Arslan

*1960’lı Yıllarda TPAO Sitesi’ndeki ortaokul öğrencileri şık giyimleriyle dikkat çekerlerdi. 1968-69 Eğitim öğretim yılında açılan Batman Lisesi’nden mezun olanlardan kimi eğitimci, kimi ise farklı mesleklerde adından söz ettirdi. İşte 1960-70’li yıllarda Batman ortaokulu ve liseli gençlerden farklı kareler.

ATATÜRK ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ

Yıl 1969. Batman’da o dönemlerde tek ortaokul TPAO Sitesi’ndeki eğitim yuvasıydı. Şehrin tanınan ailelerin gençleri o eğitim binasında mezun olmuştu. 50 Yıl öncesinde o eğitim yuvasında mezun olan bir grup öğrencinin çektiği siyah-beyaz hatıra fotoğraf. Kaportacı İspanyol paçalı Ali, Bayram Sayın, Şerif İşcan, Ata Özevin ve Süleyman Vuran’ın bir arada olduğu karenin üzerinden bir çeyrek asır geçti.

70 YILLARIN BATMAN LİSESİ

70’li Yıllarda Batman Lisesi’nde eğitim-öğretim gören öğrencilerden iki tanıdık sima okul duvarının önünde hatıra fotoğrafı çekmiş. Batman’da uzun yıllar Tapu Müdürlüğünü yapan merhum Necdet Aslan ve emekli öğretmen Bayram Sayın’ın, tam 49 yıl önce eski lise binası önünde çektirdikleri hatıra fotoğraf.

GENÇLER, SİTE HAVUZUNDA EĞLENİRDİ

Batman’da 70’li yılların gençliğinin eğlendiği tek yer TPAO tesisleriydi. Hafta sonları Site’deki havuzlar dolup taşardı. Aralarında Mehmet Yasak, ‘Miçe’ lakaplı Mustafa, Bayram Sayın, İlhami Bucağı, Şehmus Çelik, Hüsamettin ve güreş antrenörü Latif Şimşek’in de aralarında bulunduğu Batman gençliği, 50 yıl öncesinde İspanyol paçalı pantolon ve geniş yakalı gömlek giymeyi tercih ederdi.

BATMAN LİSESİ BÜNYESİNDEKİ ORTAOKUL

Yıl 1977. Burası Batman Lisesi Ortaokul bina kısmı. İki eğitim binası 1980’li yıllara kadar iç içeydi. Batman Ortaokulu’nda bir zamanlar Bayram Sayın ve Mehmet Güngen de öğretmenlik yapmıştı. 10 Mayıs 1977 Yılında dönemin ortaokul öğrencileriyle hatıra fotoğraf çeken Güngen ve Sayın şimdilerde emekli oldu.

Editör: TE Bilişim