Barış Arslan

*Batman’ı yarım milyonluk şehre dönüştüren TPAO’nun biri zamanlar sembolü olan Beyaz Saray binası ile kapalı spor salonu sporcuların adresiydi. İlçe dönemindeki yöneticiler ise bir araya gelirdi. Resmi bayramlarda Cumhuriyet alanında etkinlikler dikkat çekiciydi. İşte eski TPAO ile Batman’ın ilçe dönemindeki yöneticilerden bir kesit fotoğraf.

TÜRE VE OLGUN’DAN GERİDE KALAN KARE

60 Yıllık kulüp Batman Petrolspor’da bir zamanlar futbolcuların adresi daha çok Beyaz Sarayı binası ile TPAO kapalı spor salonu idi. Kurumlar arası voleybol turnuvalarına TPAO çalışanları ilgi gösterirdi. İşte bir turnuva sonrasında yıllarca Milliyet Muhabirliği yapan Kemal Tapan, eski Beşirispor antrenörü ve TPAO emeklisi Mehmet Apari, Batman Petrolspor’u yine bir zamanlar başarıdan başarıya götüren unutulmaz futbolculardan merhum Veysi Olgun ve Halil Türe’nin halay çekerken objektiflere yansıyan karesi. Bu iki yıldız futbolcu da geçirdikleri kalp krizi sonucu hakkın rahmetine kavuştu.

PROTOKOL BİR ARADA OLURDU

Yıl 1987. Dönemin Batman Hava Meydan Komutanı  ve Garnizon Komutanı Albay Gültekin İnan’dı. Dönemin Ağır Ceza Reisi Hikmet Yardımcı, Tüpraş eski Rafineri Müdürü Cevat Kocaman ve fotoğraf sanatçısı Kemal Tapan’ın da aralarında bulunduğu 1 nolu misafirhanede bir kare. Eski yöneticiler ayda bir yemekte buluşup stres atarlardı.

MEYDANDAN BİR BAYRAM

Burası Batman’ın ilk meydanı Cumhuriyet alanı. 1986’da Batman Kaymakamlığını da yapan eski Valilerden Aydın Arslan, Garnizon Komutanı Albay Gültekin İnan, Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Tatar,TPAO eski Bölge Müdürü merhum Mehmet Yamaç ve Tüpraş eski Rafineri Müdürü Cevat Kocaman’ın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda objektiflere böyle yansımıştı

TPAO’DA ÜÇ SİMA DA HAYATTA YOK

Burası 1 nolu TPAO misafirhanesi. TPAO Orkestrasının faal olduğu dönemlerde TPAO tesisleri dolup taşardı. Hafta sonları renkli etkinlikler gerçekleşirdi. Site hanımları, kurdukları dayanışma derneğinde dar gelirli öğrencilere eğitim desteğinde bulunurdu. İşte TPAO’nun eski yöneticilerinden aralarında TPAO’ya bir dönemler çalışmalarıyla adlarından söz ettiren ve bir süre önce yaşama veda eden Çetin Yıldırım, Mehmet Yıldız, Mehmet Tandoğan ve hala Ankara’da yaşamını sürdüren fotoğraf sanatçısı Kemal Tapan’ın da yer aldığı kare, dernek yöneticilerinin bir toplantı öncesinde çektikleri hatıra fotoğraftan geride bu kare kaldı.

Editör: TE Bilişim