Barış Arslan

*1970’li yıllarda petrol şehrinde bayram kutlamaları TPAO futbol sahasında olurdu. Stad öğrencilerle dolup taşardı. Dönemin yöneticileri, renkli geçen bayramlara tam kadro katılırdı. TPAO’nun toprak zeminli stadı, renk cümbüşüne dönüşürdü. İşte Batman’dan o eski bayram törenlerinden bir kesit kare daha.

YÖNETİCİ İLE İZLEYİCİLER İÇ İÇEYDİ

Yıl 1977. Resmi bir bayram kutlamasından bir fotoğraf. Dönemin Batman Kaymakamı Doğan Ünlüsoy yanında kısa bir süre Belediye Başkanlığını yapan merhum Şahabettin Bağdu ve eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ertuğrul, TPAO stadının tribünlerinde, izleyicilerle iç içe 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram törenlerini izlerken, objektiflere böyle yansımıştı.

VELİLER, TRİBÜNLERİ DOLDURURDU

Yine bir bayram, yine emektar TPAO stadında bir bayram karesi. Bu kez 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda bir araya gelen dönemin ilçe yöneticilerinden Kaymakam Doğan Ünlüsoy, Belediye Başkanı merhum Şahabettin Bağdu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ertuğrul protokol masasında otururken, TPAO stadındaki tribünde öğrenci velileri ise 1977’nin resmi bayramına büyük ilgi göstermişti.

TARİHİ BİR FOTOĞRAF

Burası TPAO stadı. 1977 Yılında bayram kutlamaları için bir araya gelen dönemin yöneticilerinden Belediye Başkanı merhum Şahabettin Bağdu ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ertuğrul’un da bulunduğu protokol masası manzarası dikkat çekici. Bir zamanlar hazır pet şişe yerine sürahilerde suyun bulunduğu belgeleyen tarihi bir kare.

1985 YILINDA 19 MAYIS BAYRAMI

Yıl 1985. Gençlik ve Spor Bayramına izlemek için TPAO’nun eski stadında tribünler tıklım tıklım. Veliler adeta renk cümbüşü gibi tribünde yerini almış. Dönemin eski ilçe yöneticileri de o toprak sahada halkın bayramı kutluyor. İşte Batman’ın eski Kaymakamlarından Erdal Aksu, Belediye Başkanı Ataullah Hamidi, eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ertuğrul ve dönemin Garnizon Komutanı’ndan bayram hatırasından geride kalan fotoğraf.

Editör: TE Bilişim