Barış Arslan

*TPAO tesislerinde ağırlanan eski politikacılar, Batman’a tam puan verirlerdi. Eski Cumhurbaşkanlarından merhum Turgut Özal, Batman’ın ‘ilçe’ olduğu dönemlerde bağlı olduğu Siirt’en çok petrol kentinde kalmayı tercih ederdi. Bir zamanlar TPAO’nun Ağır nakliyatındaki ağır iş makinelerini ise görünmez kazalar bekliyordu. İşte o eski karelerden bir kesit…

SİTE’DE YÜRÜYÜŞ

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ‘İlçe’ döneminde daha çok konuk olduğu Batman’da iz bırakan bir karesi daha. 1987 Yılında geceyi geçirdiği TPAO tesislerinin Site Mahallesi’nde beraberinde Devlet Bakanları İsmail Özdağlar, Mehmet Keçeciler, Siirt eski Valisi Recep Birsin Özen ve TPAO eski Bölge Müdürü Mehmet Yamaç’la yürüyüş yapmıştı. Özal’ın beraberinde küçük oğlu Efe Özal da o yürüyüşteydi. Site’deki o yürüyüşten geride bu kare kaldı.

ÜÇÜ DE ARAMIZDA YOK

Yıllar öncesinden hem Başbakan hem de Cumhurbaşkanı olarak 3-4 kez Batman’a gelen merhum Turgut Özal, petrol kentini ‘İl’ yapan politikacıydı. O dönemler Batman ilçeydi ama seçim bölgesi Batman olan Milletvekili Aydın Baran, Siirt ANAP Milletvekili idi. Milletvekili Baran, Özal ile birlikte TPAO Batman Bölge Müdürlüğü tesislerine geçişte dönemin Bölge Müdürü Mehmet Yamaç’ı, Özal’la tanıştırmıştı. Aradan geçen 32 yıl öncesinin o karesinde bulunan üç önemli isim de hayata veda ederken, geride bu hatıra kareleri bizde kaldı.

KARŞILAMADA KİMLER YOKTU Kİ…

1987 Yılında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü tesislerinde ağırlanan eski Cumhurbaşkanı ve Başbakan Turgut Özal’ı karşılayanlar arasında önemli simaların bir kısmı yaşama veda etti. TPAO’nun eski yöneticileri bir bir emekli oldu. Eski siyasetçilerden bazıları hak yoluna yürüdü. İşte TPAO’nun bir dönemlerin ünlü 1 nolu misafirhanenin girişinde küçük bir çocuğun çiçekle karşıladığı merhum Özal ve beraberindeki heyetten bir fotoğraf.

AĞIR NAKLİYAT’IN İŞ KAZALARI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde ‘Ağır nakliyat şefliği’ olarak bilenen bölüm sahalara, ağır tonajlı malzemeleri taşırdı. Sondaj Başmühendisliği bünyesindeki ağır nakliyatın uzun araçlarını bazen görünmez kazalar bekliyordu. İşte Batman-Kurtalan yol güzergâhında özel bir oto sürücüsünün son anda fark ettiği ve girdiği o tır aracının kaza görüntüsü objektiflerimize 30 yıl önce böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim