Barış Arslan

* Batman Lisesi’nin eski eğitimcileri dönemin liseli öğrencilerini çocukları gibi severdi. Yılsonu geldi mi o dönemin öğretmenleri kırık not alan öğrencileri bir üst sınıfa geçirirlerdi. Yıllar önce Batman’da oturan ailelerin çocuklarının büyük bölümü o tarihi lisenin yolunu tutardı. İşte yıllar öncesinin tarihi lisesinden bir kesit fotoğraf daha…

CÜCÜ HOCA İLE HATIRA KARE
Batman’ın ilk Lisesi’nden tarihi bir kare daha. 1984-85 Eğitim-öğretim sezonunda Batman Lisesi’nde Matematik öğretmeni Aynur Cücü idi. Öğrencilerini çocukları gibi seven Aynur hoca, Arı Giyim sahibi Aytekin Arı, Aziz Arı, Muharrem Turgut, Aynur Cücü, Doktor Hüseyin Sevilmez (ayaktakiler), Yaşar Sönmez, Yılmaz Çelik ve Çelebi Arıca (oturanlar) ile bu hatıra kareyi Batman Lisesi ana giriş kapısında çekmiş. Matematik Öğretmeni Aynur Cücü’nün eşi  Cengiz Cücü ise TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde uzun yıllar petrol mühendisliği yapmıştı.

O KAPIDA KİMLER FOTOĞRAF ÇEKMEDİ Kİ

Batman Lisesi’nin ana giriş kapısı, öğrencilerin hatıra fotoğraf çektikleri yerdi. Yıl 1981. O yıllarda liseye giden öğrencilerden Muharrem Turgut (ayakta), Ahmet Çınar, Mehmet Demir, Abidin Aydın ve Hikmet Sel’in hatıra çektikleri siyah-beyaz fotoğraf. O başarılı gençlerin çocuğu resmi kurum ve kuruluşlarda çalışma imkanı buldu. O karedeki öğrencilerin bir bölümü emekli oldu. Batman’da ilk lisenin o giriş kapısında fotoğraf çekmek o dönemler gençlerin tutkusuydu.

BATMAN GAR’INDA ASKER UĞURLAMASI

Yıl 1981. Burası şimdilerde SGK İl Müdürlüğü hizmet binasına dönüştürülen Batman’ın eski Şehirlerarası oto garıydı. 40 Yıl önce Siirt Petrol Turizm firmasının, Mercedes otobüsleriyle yolculuk yapmak konforlu sayılırdı. Siirt’ten kalkan ve Batman’dan aldığı yolcuları Antalya’ya götüren Siirt Petrol firmasının kaptanı, son yolcuları almak için bekliyor. Askere giden gençler ise yakınlarıyla vedalaşırken, o eski gar manzarası da objektiflere böyle yansımış.

SAĞLIK EKİPLERİ BÖYLE GÖREV YAPARDI

Batman’a en yakın ‘ilçe’ konumundaki Beşiri’de yıllar öncesine kadar sağlık ekipleri, mahalle mahalle dolaşıp çocukları aşı taramasından geçirirdi. 1990 Yılına kadar Beşiri’de Milliyet Gazetesi Muhabirliği yapan Zekeriya Altun, o dönemler ilçe nüfusu 4000’lerde iken çektiği siyah-beyaz karede, dönemin Sağlık görevlilerinin fedakar çalışmalarını böyle dondurmuştu.

Editör: TE Bilişim