Barış Arslan

*Son yıllarda adı değiştirilen Batman Lisesi’nden mezun olanların bir çoğu eğitimci oldu. Diğer başarılı öğrenciler ise TPAO ve Tüpraş Rafinerisi gibi çeşitli petrol sektörlerinde iş imkânı buldu. İşte 70’li yılların Batman Lisesi öğrencilerinden bir kesit kare daha.

BATMAN’IN İKLİMİ DE DEĞİŞTİ

70’li yıllarda kara kış mevsiminde Batman ovasında kar neredeyse diz boyu bulurdu. Batman ovası, beyaz örtü ile kaplanırdı. İşte 1974 yılında Batman Lisesi’nden siyah-beyaz bir kare daha. Nusret Koyuncu, Adil Aydın ve Abdurrahman Ersoy, o soğuk havada objektiflere böyle poz vermişler.

O LİSENİN BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ

Batman Lisesi bir dönemler, ‘üniversite’ gibi binlerce öğrenci yetiştirirdi. Batman Lisesinin hemen arkasında ise petrol kentinde ilk yapılan bahçeli konutlardı. O tek katlı konutların bitişiğinde ise tarihi lise vardı. 1974-75 Eğitim öğretim sezonundaki başarı öğrencileri bir arada. Abdurahman Ersoy, Murat Mungan ve Nusret Koyuncu (ayaktakiler), Halil Özmen, Bahri Tunç ve Aytekin Nazik (oturanlar).

LİSENİN GİRİŞİ BÖYLEYDİ

Batman Lisesinin kurucu Müdürlüğünü Gülpaşa Sezer’in yapmıştı. Yıl 1974. O dönemde lisede Nurettin Kıyançiçek ve Nusret Koyuncu, başarılı öğrenciler arasındaydı. İşte o tarihi lisenin giriş kapısında hatıra kare çeken Kıyançiçek ile Koyuncu’nun objektiflere yansıyan o anı.

 BELEDİYE’NİN UNUTULMAZ FUTBOLCUSUYDU

1987-88 Futbol sezonunda Batman Belediyespor 3. Lige ‘merhaba’ demişti. Turuncu-Mavili ekibin başarılı sporculardan Tahir Doğan ‘Rüzgârın oğlu’ lakabıyla bilinirdi. Kaptan Yılmaz Yalpı ile birlikte Belediyespor’u amatörlükten profesyonelliğe çıkaran eski 16 Mayıs şehir stadında objektiflerimize oğlu ile Tahir böyle poz vermişti.

Editör: TE Bilişim