Barış Arslan

*TPAO’nun eski bölge binası bir zamanlar etkinliklerin de adresiydi. Petrolcüler orada bir araya gelirdi. 1980’li yılların başında bir aile gibi olan petrolcüler piknik ve etkinliklerde bir birlerinden kopmazlardı. TPAO’yu ‘TPAO’ yapan unutulmaz Bölge Müdürü merhum Mehmet Yamaç’tı. İşte TPAO’da farklı kareler.

ETKİNLİKLERİN ADRESİYDİ

Şimdi ki TÜPRAŞ Batman Rafinerisi bitişiğinde TPAO’nun eski bölge müdürlüğü binası bitişiğinde üst düzey yetkilileri ağırlama mekanı da vardı. Batman’a konuk olanlar burada ağırlanırdı. Hafta sonları ise büyük şehirlerden Batman’a gelen ünlü sanatçılar, petrolcüleri eğlendirirdi. Yıl 1981. Sanatçı Bilge Şan, aralarında TPAO eski Bölge Müdürü Sekreteri merhum Nurgün Şensoy, TPAO eski Personel Müdürü Erol Danki, TPAO Hukuk İşleri sorumlusu Selami Yücel, konuk sanatçıya böyle eşlik etmişlerdi.

PETROCÜLERDEN PİKNİK HATIRASI

Yıl 1984. Yer Hasankeyf Zeynel Bey türbesi çevresi. TPAO’nun Hukuk işlerinde çalışanlar, eski 202 otobüsle önünde objektiflere böyle poz vermişti. Aralarında eski hukuk işlerinde çalışanlarından Hadi Kavak ve Batman Çağdaş Gazetesi’nin eski yazarlarından Yaşar Koray hakkın rahmetine kavuştu. Malatyalı avukat Selami Yücel’in sorumluluğundaki o ekipten geride bu hatıra kare kaldı.

BEYAZ SARAY, TPAO’NUN SEMBOLÜYDÜ

Bir zamanlar TPAO Batman Bölge Müdürlüğü simgesi olan üç katlı ‘Beyaz Saray’ binası aynı zamanda ilçe döneminde petrol kentinin lüks yapısıydı. Zemin katı yemekhane olan ‘Beyaz Saray’ binası aynı zamanda petrolcülerin dinlenme mekanıydı. TPAO stadı bitişiğindeki o emektar bina 2008 yılında yıktırıldı. Dönemin Bölge Müdürü Mehmet Yamaç, ‘Beyaz Saray’ binası ile TPAO stadı etrafına yüzlerce ağaç ekmişti.

TPAO’NUN ESKİ GARSONLARI

Yıl 2009. TPAO’nun Kristal Parkı’nda yıllarca ‘garson’ olarak emek verenler birer birer emekli oldu. Baş memur Adnan Gümüş sorumluluğundaki garsonlar Mahmut, Hamit, Ferit, Yılmaz, Mehmet, Rıdvan ve Hasan’dan oluşan ekip, TPAO’nun yıldönümünde hazırladıkları kokteyl önünde bu hatıra kareyi çekmişti.

Editör: TE Bilişim