Barış Arslan

*İlçe döneminde Batman kabuğuna sığmayan bir kentti. Dönemin, mahalle ve köylerde açılan Tarım ve Halk Eğitim Merkezi’nin kurslarını incelerdi. Dünden bugüne kent merkezinin meselesi olan Besicilerin sorunlarına başkentten gelen yöneticiler bile duyarlılık gösterirdi. İşte şehrin dününe dair dört karesi.

AKSU, İZ BIRAKAN KAYMAKAMDI

1984 Yılında Batman Kaymakamı Erdal Aksu idi. Halk Eğitim Merkezi gibi kurslar açan Tarım Teşkilatının başındaki yöneticiler, dönemin Kaymakamı Aksu’dan tam puan alırlardı. İşte Batman’ın bir köyünde açılan biçki-dikiş nakış kursunda İlçe Tarım Müdür vekili Emin Canpolat ve Alaettin Kaya, kursiyerleri dinlerken o anın bir karesi.

BESİCİLER SORUNU ÇÖZÜLMEDİ

Yıl 1997. Tarım eski Bakanı Musa Demirci’nin aralarında bulunduğu bir heyet, kent merkezindeki besicilerin sorunlarını dinlemek için GAP Mahallesindeydi. Dönemin Valisi Salih Şarman, İl Tarım eski Müdürü Erdal Özer, Emin Canpolat ve Abdulmenaf  Acarcan, heyeti karşıladıklarında objektiflerimize böyle yansımıştı.

 ZİRAAT ODASI AKTİFTİ

Yıl 1988. Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, İlçe Tarım Müdür vekili Emin Canpolat ve Tarım teşkilatının eski emektarlarından Celal Sünger ve Mehmet Can, başarılı çiftçilere sertifikanın yanı sıra çeşitli armağanlar da dağıtıyordu. Cumhuriyet caddesindeki o eski Tarım teşkilatı binasının yeri çok katlı otoparka dönüşürken, bir dönemler Tarım’da çalışan o eski yöneticilerin çoğu şimdilerde emekliye ayrıldı.

70’Lİ YILLARDA SİTE CAMİSİ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu Site Mahallesi’ndeki Korkut Özal camii, 1970’li yılların başında ibadete açıldı.  Çevre düzenlenmesinin tamamlanmadığı ve ihata duvarının olmadığı o dönemlerde, kentin modern ibadet evleri arasındaki Site’deki Korkut Özal camisi yer alıyordu. 1976 yılında yıldırımın düştüğü caminin minaresi hasar görmüştü. İşte 70’li yıllardaki Site camisinden bir manzara.

Editör: TE Bilişim