Barış Arslan

*1980 Yılı öncesine kadar Turgut Özal bulvarındaki Atatürk Parkı, kentin tek yeşil alanlarındandı. O dönemlerde o parkın etrafında tek yapı yoktu. Gençler kaset dinlemek için eski teypleri yanlarından eksik etmezdi. Bugün de petrol şehrinin dört ayrı karesini sizlerle paylaşıyoruz.

YIL 1977 ATATÜRK PARKI

Yıl 1977. Şimdilerde şehrin ortasında kalan Atatürk parkı, o yıllarda şehir dışındaydı. Dönemin Belediye Başkanı merhum Mustafa Ramanlı’nın yaptığı park, gençlerin dinlenebildiği tek yerdi. İşte 1977 Yılında Batman’ın Yeni Mahalle gençlerinden Selahattin Özçelik, Yeşiltepe ve Belediyespor eski kalecisi merhum Kadri Beyler ile DEDAŞ emeklisi Ahmet Gülez, o zamanların modası teypten müzik dinlerken, o anı böyle ölümsüzleştirmişler.

OKULLARIN YILSONU SERGİSİ

Burası Batman Öğretmenevi eski salonu. 1999-2000 Eğitim öğretim sezonunda Batman’daki liselerin karma sergisi, eğitim camiasının ilgisini çekmişti. 20 yıl öncesinde Liseli öğrencilerin, göz nuruyla hazırladıkları sergi görülmeye değerdi. İşte 20 yıl öncesinin Öğretmenevi’ndeki karma sergiden bir fotoğraf.

KIŞLADA BAYRAMLAŞMA

Yıl 2001. Burası Hava Meydan Komutanlığı. Kurban Bayramı’ndaki bayramlaşma törenine katılan dönemin Batman Valisi İsa Parlak ve il yöneticileri askerlerle bayramlaşırken, o an objektiflerimize böyle yansımıştı. Batman’da eski bayramlaşma törenleri renkli geçerdi.

BİLGİSAYAR SERTİFİKA TÖRENİ

Batman’da 2000’li yıllar öncesinde bilgisayar kurslarına ilgi bir başka olurdu. Halk Eğitim Merkezinin yanı sıra özel bilgi sayar kurslarını başarıyla tamamlayan dönemin eğitimcileri ile öğrenciler, yerel medya mensuplarına poz verirlerdi. İşte şimdilerde hala Batman Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi elektrik bölümü öğretmenliğini yapan Selim Turan’ın aralarında bulunduğu bir grup öğrencinin 1999 yılında Ayaz Bilgisayar kursundan aldıkları sertifika töreni sonrasında çektikleri hatıra bir fotoğraf.

Editör: TE Bilişim