Barış Arslan

*Batman’ın son 30 yılda hızla gelişen bölgesi Gültepe, Tilmerç ve Belde semtleri oldu. Özel Batman Dünya hastanesi çevresinde bina sayısı yok denecek kadar azdı. 1994 Yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığına seçilen Salih Gök’ün, ilk icraatı ise “Rüşvet alan da veren de melundur” yazılı tabelayı asmak olmuştu. Batman Hava limanı apronu olmadığı dönemlerde ise Batmanlılar, hava yolculuğunda yer hizmeti çilesi çekiyordu. İşte Batman’ın dününe dair nostalji kareler…

BURASI DÜNYA HASTANESİ ÖNÜ

Yıl 1995. Batman-Siirt çevre yolunda refuj çalışmasını yapan Belediye ekipleri, kentin gelişen bölgesi olan Gültepe, Belde ve Tilmerç’te ağaçlandırma çalışmalarına start vermişti. O dönemlerde Özel Batman Dünya Hastanesi yoktu. Şevket Başak Camisi ile dubleks evler kareye yansırken, şimdilerde trafiğin yoğun olduğu bu güzergahta, o dönemlerde araç sayısı bu denli değildi. İşte Batman-Siirt çevre yolunun 90’lı yıllardaki hali.

İLK İCRAATI BU TABELAYDI

1994 Yerel seçimlerinde Fazilet Partisi’nden seçilen Batman eski Belediye Başkanı merhum Salih Gök, dönemin politikacılarından Mehmet Fırat, Hüseyin Geylani, bir grup partili ile belediye giriş kapısına ilginç bir tabela asmıştı. “Rüşvet alan da veren de melundur” yazılı tabelayı asan eski Başkan merhum Gök, objektiflerimize böyle yansımıştı. Merhum Gök’ün bu tabelası kentte günlerce konuşulmuştu.

HAVA LİMANINDA YOLCU TERMİNALI YOKTU

Batman Hava limanı yolcu ve apronu olmadığı dönemler 1990’lı yıllardaydı. Yolcular, yer hizmetlerinden yararlanamıyordu. Uçaklar Batman’a iniş yaptığında, yolcular derme-çatma terminal binasında beklemek zorunda kalıyordu. Bölgede en güvenli hava limanı konumunda olmasına rağmen Batman hava limanının yer hizmetlerinden yararlanmaması tartışma konusuydu. İşte 1980 ila 1990 yılları arasında Batman limanının manzarası.

BU KAREYE DİKKAT

Batman Petrolspor’da uzun yıllar futbol oynadıktan sonra TPAO’da güvenlik amirliğine kadar yükselen İhsan Bedük, tam 39 yıl önce çektiği kareye dikkat. Şimdilerde Batman Üniversitesi Şube Müdürlüğünü yapan Ömer Bedük, bu kare çekildiğinde 1 yaşındaydı. TPAO emeklisi Bedük, TPAO Çınarlı apartmanında büyük oğlu Ömer’le objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim